Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Analyse: zo presteerden de Formule 1-teams en -coureurs in 2019

Met de winst van wereldkampioen Lewis Hamilton van zondag in Abu Dhabi zit het Formule 1-seizoen erop. Wie viel mee en wie viel tegen in 2019? Tijd om per team en per coureur de balans op te maken.

Mercedes - eerste met 739 punten
Het team van zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton zette de dominantie van de afgelopen jaren door met in totaal negen dubbelzeges en 80 procent van het maximaal te scoren aantal punten in de tas. Met name in de eerste seizoenshelft zorgden Hamilton en Valtteri Bottas voor saaie races door de concurrentie op een hoop te rijden.

Toch was er van Oostenrijk tot en met Singapore een periode waarin het even niet wilde lukken. Ferrari was geheel naar verwachting sterker op de hogesnelheidsbanen van Spa en Monza en ook in Singapore, waar Mercedes wel vaker de plank misslaat.

Max Verstappen profiteerde van de koelingsproblemen bij Bottas en Hamilton in Oostenrijk, terwijl het waterballet in Duitsland een regelrechte ramp was voor het team onder leiding van Toto Wolff. Mercedes was in 2019 heel snel, maar niet altijd en overal. Leunend op het team - dat als een geoliede machine functioneerde - en het tempo in de races, werd ook de tweede seizoenshelft nog redelijk succesvol.

Cijfers coureurs onderling
Punten: Hamilton 413 - Bottas 326
Kwalificatieduel: Hamilton 14 - Bottas 7
Bottas verscheen bij de openingsrace in Melbourne aan de start als 'Bottas 2.0' en leek even een bedreiging te vormen voor teamleider Hamilton. Toch nam de Brit al vanaf de tweede race de touwtjes in handen. Alleen zijn relatief lage aantal polepositions (vijf in totaal) zal de Brit misschien enigszins zorgen baren.

Copyright © 2019 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling