Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

'Europese Unie subsidieert bouw van Airbus-toestellen nog steeds'

De Europese Unie heeft nog niet alle subsidies aan de Europese vliegtuigmaker Airbus ingetrokken, schrijft persbureau Reuters maandag op basis van ingewijden. Brussel zou nog steeds geld steken in A350-toestellen. Door illegale staatssteun keurde de handelsorganisatie in oktober nog Amerikaanse importtarieven op Europese producten goed.

WTO concludeerde begin oktober dat de vliegtuigbouwer jarenlang illegaal gesteund werd door Europese subsidies. Door de steun van verschillende lidstaten hebben de Verenigde Staten volgens de handelsorganisatie schade geleden. Deze schade mag via importheffingen van 7,5 miljard dollar (6,81 miljard euro) verhaald worden, besloot de WTO.

De beslissing maakte deels een eind aan de strijd die al vijftien jaar wordt gevoerd over steunprogramma's aan vliegtuigbouwers Airbus en Boeing. Ook dat laatste bedrijf ontving namelijk illegale steun, maar dan van de Amerikaanse overheid.

De WTO oordeelt begin 2020 hoe hoog de tarieven mogen zijn die de EU mag heffen als reactie op die illegale subsidies. Airbus heeft nog niet gereageerd op de publicatie van het persbureau.

Copyright © 2019 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling