Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Hoge parkeerkosten bij ziekenhuizen: de zwarte lijst | Radar Checkt

Ziekenhuizen hebben na eerdere oproepen de parkeerkosten te verlagen nog steeds hoge parkeertarieven. Het duurste ziekenhuis is het OLVG Oost in Amsterdam. Patiënten en bezoekers betalen daar 6 euro per uur en 48 euro voor een dagkaart. Radar begrijpt niet waarom de parkeerkosten onveranderd blijven of zelfs hoger worden. Daarom gaat verslaggever Fons de ziekenhuizen eens wakker schudden.

Anderhalf jaar geleden besteedde Radar al aandacht aan de hoge parkeerkosten bij ziekenhuizen. Naar aanleiding van de Radar-reportage stelde SP kamervragen aan minister Bruins. Hij geeft aan dat het verlagen en verhogen van parkeertarieven de verantwoordelijkheid van ziekenhuizen en gemeenten is, niet van de minister. Oftewel, er gaat niets veranderen als ziekenhuizen zelf geen actie ondernemen.

Vlakbij het ziekenhuis veel goedkoper parkeren
Verslaggever Fons is naar het OLVG Oost en Erasmus MC afgereisd om patiënten en bezoekers te attenderen op de mogelijkheid dat vlakbij het ziekenhuis een goedkopere parkeergelegenheid is. Zo is bij het OLVG Oost 300 meter verderop een parkeerplek voor 4,50 euro per uur, dat scheelt 1,50 euro per uur met de garage van het ziekenhuis. De reacties zijn eensgezind. Bezoekers en patiënten blijven het belachelijk vinden dat de kosten zo hoog zijn, maar kunnen niet anders, omdat zij minder mobiel zijn om 300 meter te lopen naar het ziekenhuis.

Bij het Erasmus MC is op 50 meter afstand van het ziekenhuis een gemeentegarage dat een stuk goedkoper is. In plaats van 2,60 euro per uur, betaalt een bezoeker van de gemeentegarage Museumpark 2 euro per uur. Een bezoeker laat zich omleiden door Fons en betaalt 20 euro voor een dagkaart, dat in de ziekenhuisgarage 25 euro zou hebben gekost.

Patiëntenfederatie: 'luister naar de klachten van patiënten'
Directeur Patiëntenfederatie, Dianda Veldman, is teleurgesteld in de ziekenhuizen. 'Ze moeten snel beginnen met het luisteren naar de klachten van patiënten. De zorg begint niet alleen in het ziekenhuis, maar juist daar buiten. Niet iedereen kan zulke hoge parkeerkosten betalen, houd daar als ziekenhuis rekening mee.'

OLVG Oost reageert schriftelijk. 'Wij beseffen maar al te goed dat dit tarief inmiddels ongelofelijk hoog is. Onze patiënten mogen daar niet de dupe van worden. Daarom is besloten om het tarief te verlagen en gelijk te trekken met een ander Amsterdams ziekenhuis.' Vanaf 2020 zullen de parkeerkosten 4 euro per uur zijn, in plaats van 6 euro. Het ziekenhuis wil wel benadrukken dat die plannen er al waren en dat het niet door het programma Radar versneld is bewerkstelligd.

Ook Erasmus MC gaat de parkeerkosten heroverwegen na de actie van Radar. 'De aandacht voor de parkeertarieven is reden voor de Raad van Bestuur om nu het Mobiliteitsplan, waar de parkeertarieven deel van uit maken, versneld te gaan herijken. Daarbij wordt in gedachten gehouden dat het ziekenhuis altijd het beleid heeft gehad de tarieven van de gemeentelijke parkeergarages te volgen.' In plaats van eind 2020 worden de tarieven begin 2020 al aangepast.

Zwarte lijst van Radar
Om de ziekenhuizen een duwtje in de juiste richting te geven, stelt Radar een zwarte lijst op met twintig ziekenhuizen met de hoogste parkeertarieven. Deze lijst staat op de website en zal aangepast worden als ziekenhuizen de parkeerkosten verlagen.

Hieronder vind je de tabellen. Let op: de nachttarieven zijn uitgesloten.

Hieronder zie je de lijst met het hoogste uurtarief. Meer gegevens vind je in dit pdf-document.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling