Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Ouderen worden woonzorgflat uitgezet

Nooit verhuizen uit je zorgflat: die belofte krijg je als je als oudere je woonzorgflat betrekt. Maar dan krijg je toch te horen dat je je appartement uit moet. Wat je niet weet: het komt doordat de zorgorganisatie aan wie jij je huur overmaakt zelf de huur voor de locatie niet betaald heeft.

De Keizershof is een particuliere woonzorgflat voor ouderen in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Er wonen 44 ouderen, waarvan ook een aantal 100-plussers. Ze betalen een behoorlijk bedrag voor wonen, service en drie maaltijden per dag. De zorg wordt door de overheid betaalt. 23 bewoners die onder de Wet langdurige zorg vallen krijgen zorg van het Zorgkantoor. 13 mensen krijgen zorg die betaald wordt vanuit de Zorgverzekeringswet. 8 bewoners hebben geen zorgvraag.

Lees de reacties op de uitzending:

Je woonzorgflat uit - reactie IGJ
Je woonzorgflat uit - reactie Ontzorgd Wonen Groep
Je woonzorgflat uit - reactie Coltavast
Belofte: nooit meer verhuizen
Allemaal zijn ze komen wonen met de belofte dat ze flink wat moeten betalen, maar nooit meer hoeven te verhuizen. Alle zorg die ze mogelijk nodig zouden kunnen hebben, kon aan huis geleverd worden. 'Gaat niet bestaat niet' was het motto van ECR (European Care Residences), de zorgonderneming van de familie Bijleveld die in de Keizershof en op 10 andere locaties woonzorglocaties exploiteerde. Tot het niet meer ging. Want in juli 2018 was het bedrijf vrijwel failliet. Ontzorgd Wonen meldde zich om de onderneming over te nemen. En dus kregen de bewoners van de Keizershof te maken met een nieuw bedrijf dat hen zorg leverde, ook al merkten bewoners daar aanvankelijk weinig van.

Ontzorgd Wonen is het merk van de Ontzorgd Wonen Groep, wat weer een dochter is van de Blueprint Group. De directeuren daarvan zijn ook de aandeelhouders: VWBA BV van Joris van Wijk, Thijka BV van Timothy Kapteijn en Ontzorgd Leven Investments van Matthijs Wolters. Die laatste heeft afgelopen 6 september afscheid genomen als directeur, maar is nog steeds aandeelhouder.

Er zijn meer dan 50 BV's verbonden met de Blueprint Group, wat het niet eenvoudig maakt om een goed beeld van het bedrijf en de geldstromen te krijgen. In zijn antwoord op kamervragen over het faillisement van een van die vele BV's heeft minister De Jonge een overzicht meegestuurd van een aantal van die BV's .

Bewoners lezen bij AD dat ze moeten verhuizen
De bewoners van de Keizershof konden afgelopen 22 oktober op de site van het AD lezen dat ze moesten verhuizen. Rond datzelfde moment kwam bij het avondeten een mededeling dat ze weg moesten. Familieleden en mantelzorgers waren er niet bij, bewoners verstonden het niet goed en enkelen raakten in paniek van het bericht. De dag erna werden familieleden gebeld met de mededeling dat 15 december alle zorg en maaltijden van Ontzorgd Wonen zouden stoppen. Later kregen bewoners weer te horen dat dit toch niet de uiterste datum was. Het gebouw zou niet voldoen aan de eisen voor intensieve zorgverlening. En met het ouder worden van de bewoners zou ook het aantal mensen met een intensieve zorgvraag toegenomen zijn. Zoveel blijkt ook uit het statement dat Ontzorgd Wonen vandaag aan Radar en aan bewoners van de Keizershof stuurde.

Maandenlang huur niet betaald
Wat bewoners niet te horen kregen, was dat Ontzorgd Wonen (of beter gezegd ECR, de BV die door Ontzorgd Wonen overgenomen was) maandenlang de huur niet betaald had, ook al betaalden bewoners wel huur aan Ontzorgd Wonen. Daarop had de eigenaar van het pand een kort geding aangespannen door op 2 september een dagvaarding te sturen naar ECR. De kantonrechter bepaalde in het vonnis op 9 oktober dat het huurcontract ontbonden moest worden en ECR de Keizershof 21 dagen na betekening leeg op moest leveren en al haar activiteiten in het pand moest staken. Tijdens de zitting werd de eis gewijzigd zodat bewoners niet gelijk weg hoefden en de huur voortaan direct aan de eigenaar konden betalen. Coltavast besloot bewoners de tijd te geven om een nieuwe plek te vinden, voordat ze dit vonnis zouden afdwingen, anders waren bewoners begin november, een week of twee na de mededeling van Ontzorgd Wonen aan bewoners, zonder zorg en maaltijden achtergebleven. Al te letterlijk ont-zorgd.

Conflict over al dan niet noodzakelijke verbouwingen
Uit de reacties van Coltavast en Ontzorgd Wonen blijkt dat er een conflict was tussen huurder en verhuurder over noodzakelijke verbouwingen. Ontzorgd Wonen zegt dat verhuurder Coltavast maar geen afspraken wilde maken over verbouwingen die noodzakelijk waren om intensieve zorg te leveren. Om de verhuurder onder druk te zetten besloot Ontzorgd Wonen een tijd geen huur te betalen. Toen zou Coltavast ineens wel duidelijkheid willen geven: zij wilden de investeringen waar Ontzorgd Wonen om vroeg niet doen. Daarop werd duidelijk dat bewoners om verzekerd te blijven van goede zorgverlening op zoek moesten naar een andere locatie. Uit het antwoord van Coltavast op onze vragen blijkt dat zij een andere lezing van de gebeurtenissen hebben. Nog voordat Coltavast het pand in maart 2019 aankocht, werd er een huurcontract afgesloten met Ontzorgd Wonen, waarbij afspraken werden gemaakt over de verbouwing. Coltavast zou zorg dragen voor verbouwingen van het pand die zouden zorgen voor een A-energielabel, Ontzorgd Wonen zou de appartementen verbouwen en daarvoor 2,5 miljoen euro van Coltavast krijgen.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling