Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Frans openbaar leven platgelegd door staking tegen pensioenhervormingen

Het Franse trein-, metro- en vliegverkeer ligt donderdag grotendeels plat door een grote landelijke staking tegen de door president Emmanuel Macron aangekondigde pensioenhervormingen. Ook blijven de meeste scholen gesloten, meldt persbureau AFP.

Ongeveer 90 procent van de hogesnelheidstreinen rijdt niet. Spoorwegexploitant SNCF zegt dat passagiers van de Eurostar of de Thalys rekening moeten houden met vertragingen. Vanwege de staking rijdt Eurostar met een aangepaste dienstregeling.

In Parijs liggen elf van de zestien metrolijnen volledig stil. Alleen de volledig geautomatiseerde lijnen zijn in gebruik.

Luchtvaartmaatschappij Air France voert 30 procent minder binnenlandse vluchten en 15 procent minder korte internationale vluchten uit, omdat sommige luchtverkeersleiders meedoen aan de staking. De Britse budgetmaatschappij easyJet heeft 223 binnenlandse en internationale vluchten geschrapt.

Vanwege de stakingen in het openbaar vervoer blijven veel werknemers donderdag thuis. Zij die wel naar hun werk gaan, pakken donderdag noodgedwongen de auto, fiets, scooter of motor. Hierdoor kan het op veel Franse wegen veel drukker dan normaal zijn.

Macron wil 'universeel' pensioensysteem invoeren
Veel Fransen zijn ontevreden nu Macron zijn plannen voor een "universeel" pensioensysteem wil invoeren. Hierdoor zouden 42 speciale pensioenregelingen voor sectoren variërend van het spoor tot de advocatuur en de Parijse opera worden afgeschaft. Deze werknemers krijgen vaak relatief hoge pensioenen of mogen vroeg met pensioen. Macron wil in deze pensioenen snijden om geld te besparen.

De vakbonden stellen dat de geplande hervormingen werknemers echter zal dwingen om tot na de wettelijke pensioenleeftijd van 62 jaar te blijven werken als zij het pensioen willen ontvangen dat ze beloofd is.

Hoe Macron zijn ideeën precies wil realiseren, is nog niet helemaal duidelijk. Zijn regering zal de volledige plannen op 12 december uit de doeken doen.

Honderden demonstraties afgekondigd
Vanwege de pensioenplannen vinden donderdag ook honderden demonstraties plaats in het land. Volgens de Franse minister Christophe Castaner van Binnenlandse Zaken zijn er 245 demonstraties aangekondigd, waarvan twee grote in Parijs.

In de Franse hoofdstad worden donderdag zesduizend politieagenten ingezet om ongeregeldheden te voorkomen.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling