Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Circuit Zandvoort moet beschadigd stuk natuur in duingebied herstellen

Het circuit van Zandvoort moet de natuur in een stuk duingebied gaan herstellen dat beschadigd is geraakt door de werkzaamheden rondom het racecircuit, heeft de provincie Noord-Holland bepaald.

De schade is gekomen door het plaatsen van zogeheten paddenschermen, die nodig zijn om rugstreeppadden te weren van het terrein. Deze dieren hebben een beschermde status. Stichting Duinbehoud had de provincie gevraagd om te handhaven en bracht de uitkomst donderdag naar buiten.

Het circuit heeft tot 1 april volgend jaar de tijd voor het herstel van het stuk duingebied, dan begint het broedseizoen voor de vogels in het gebied.

Bij nieuwe overtredingen in het beschermde natuurgebied Kennemerland-Zuid moet Circuit Zandvoort 10.000 euro boete per keer betalen. Deze dwangsom kan oplopen tot 50.000 euro.

Stichting Duinbehoud is samen met andere natuur- en milieuorganisaties tegen de werkzaamheden rond het circuit die volgens de directie nodig zijn om de terugkeer van de Formule 1 in mei volgend jaar mogelijk te maken.

Copyright © 2020 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling