Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Economie van eurozone groeit licht in derde kwartaal

De eurozone is in het derde kwartaal met 0,2 procent gegroeid ten opzichte van het kwartaal hiervoor, blijkt uit cijfers van statistiekbureau Eurostat. De cijfers komen overeen met eerdere schattingen van het statistiekbureau. Hiermee is de groei even groot als het vorige kwartaal.

In vergelijking met een jaar eerder groeide de economie van de eurozone met 1,2 procent. De Europese Unie als geheel groeide iets sterker: met een groei van 0,3 procent ten opzichte van het tweede kwartaal en 1,4 procent in vergelijking met een jaar eerder.

De economische groei van het eurogebied werd vertraagd door tegenvallende resultaten in de detailhandel en internationale handel. Verkopen in de detailhandel krompen in oktober met 0,6 procent, veel meer dan verwacht door analisten.

De grootste en derde economie van het eurogebied, Duitsland en Italië, groeiden minimaal met 0,1 procent. Ook in Frankrijk was er sprake van een kleine economische groei, met 0,2 procent. De Nederlandse economie groeide met 0,4 procent.

Copyright © 2020 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling