Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Wat is augmented reality en waar blijven de betaalbare AR-brillen?

Een leuk effect waarmee je gezicht er opeens heel anders uitziet, een Pokémon die plots over straat loopt, of meubels die je alvast in je woonkamer kunt plaatsen om te zien hoe ze in het interieur passen: augmented reality (AR) kent vele toepassingen. Wat is AR precies, en wat kunnen we van deze techniek verwachten?

Augmented reality wordt in het Nederlands ook wel vertaald als toegevoegde realiteit. Er is sprake van AR als er digitaal een extra laag informatie over de werkelijkheid wordt gelegd. Dit kan door beelden op brillenglazen te projecteren, maar vaak wordt AR gewoon op een scherm getoond. Dit kan bijvoorbeeld op een smartphone of op een televisie.

Misschien wel de bekendste vorm van AR wordt gebruikt tijdens uitzendingen van voetbalwedstrijden. Hier wordt bijvoorbeeld met lijnen in beeld gebracht of een speler buitenspel stond of niet. Dit is een van de eerste toepassingen van AR die we nu al regelmatig terugzien.

Augmented reality onderscheidt zich op een belangrijk punt van virtual reality (VR). Bij VR wordt de gebruiker volledig afgesloten van de werkelijkheid en krijgt de kijker een digitale werkelijkheid voorgeschoteld. Bij AR is het juist de bedoeling dat je de echte wereld wel blijft zien, maar dat via technologie extra informatie wordt toegevoegd.

AR is nu al populair op smartphones
Augmented reality wordt nu al breed ingezet in populaire apps, zoals Snapchat, en het spel Pokémon GO, dat wereldwijd door miljoenen mensen wordt gespeeld. De game maakt gebruik van AR om Pokémons in de woonkamer of op de straathoek te laten verschijnen. Hiervoor wordt de omgeving via de camera van de smartphone gefilmd en wordt een Pokémon op het scherm geprojecteerd. Zo lijkt het alsof de Pokémon in de echte wereld rondloopt.

Ook van het bouwspel Minecraft verscheen onlangs een versie met AR. Minecraft Earth laat spelers bouwen met de bekende blokken. Met AR kunnen ze hun creaties in de echte wereld projecteren via de camera en het scherm van hun smartphone. Zo is een groot kasteel te projecteren in de achtertuin of kan een boerderij in het park worden gezet.

AR wordt niet alleen gebruikt door makers van games: ook andere bedrijven zien handige toepassingen van de technologie. Zo ontwikkelde meubelgigant IKEA een app waarmee je meubels in de woonkamer kun tonen. De IKEA-meubels uit de catalogus worden geselecteerd en via de camera van een tablet of smartphone in de woonkamer 'geplaatst'. Zo kunnen klanten kijken of een bepaald meubelstuk bij de rest van het interieur past.

AR wordt ook op subtielere manieren gebruikt. In veel gevallen wordt slechts informatie getoond. Zo projecteren autofabrikanten de snelheidsmeter en toerenteller soms in de voorruit van de auto. Met een doorzichtig display wordt de snelheid tussen de ruit en het stuur weergegeven. Zo kan de bestuurder de snelheid in de gaten houden, terwijl hij zijn ogen op de weg houdt.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling