Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Kan een vest zichzelf verwarmen?

'Koude winterdagen zijn verleden tijd met dit Heated Vest.' Zo prijst de website Elkedagkoopjes.nl zijn bodywarmer met hitte-elementen aan. Maar werkt dat wel?

Het Heated Vest voorzie je van stroom met een eigen powerbank en warmt volgens verkooptekst in één minuut op.

Website niet bereikbaar
Radar neemt voor meer informatie contact op met Elkedagkoopjes.nl, maar de telefoon wordt niet opgenomen. Als je het achterliggende bedrijf opzoekt bij de Kamer van Koophandel, vind je een ander telefoonnummer. Dat telefoonnummer blijkt ook niet bereikbaar.

Kan het wel werken?
Radar neemt contact op met Hein Daanen. Hij is hoogleraar inspanningsfysiologie bij de VU Amsterdam, gespecialiseerd in thermofysiologie. Hij heeft de Heated Vest gekocht, maar heeft hem nog steeds niet binnen.

Mens produceert meer warmte
Volgens Daanen zou zo'n vest best kunnen werken, mits er voldoende vermogen in zit. Hij schat alleen dat er uit zo'n powerbank maar ongeveer 10 watt komt. Een menselijk lichaam produceert in rust al ongeveer 100 watt aan warmte en een veelvoud daarvan als je beweegt. Wil je echt warm worden, moet je dus gaan bewegen.

Warmte-elementen wel op goede plaats
De warmte-elementen in het vest zijn zo gepositioneerd dat vooral de rug en borst verwarmd worden. Volgens Daanen is dat de beste manier om het hele lichaam te verwarmen. Je ledematen sluiten zich in de kou af.

Is het vest gevaarlijk?
Er wordt aangegeven dat het vest gewassen kan worden, maar daar trekt Daanen toch zijn twijfels bij. Daanen zou eerder aanbevelen om er andere kleding overeen te dragen om het schoon te houden. Om brandgevaar maakt Daanen zich niet veel zorgen, want het vest werkt op een lage spanning.

Zo kleed je je warm aan in de winter
De warmteweerstand van kleding wordt uitgedrukt in een clo-waarde. Aan de hand daarvan kun je berekenen hoeveel laagjes kleding je aan moet trekken bij welke temperatuur en windsnelheid. Hoe meer laagjes je aantrekt, hoe warmer je blijft.

Als je je een beetje gaat inspannen, maakt je lichaam van zichzelf genoeg warmte aan. Probeer wel te voorkomen dat je gaat zweten, want daardoor koel je weer af.

Ook als het echt heel koud is buiten, kun je met voldoende kleding prima warm blijven. Trek die kleding, zoals handschoenen, dan wel al aan voordat je naar buiten gaat. Als je handen eenmaal koud zijn, worden ze minder doorbloed en warmen ze niet snel meer op.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling