Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Dit zetten BN'ers met Kerst op tafel: 'Speenvarken bij het kerstontbijt'

De kerstdagen zijn hét moment om lekker uit te pakken met heerlijk eten aan een prachtig gedekte tafel. Vjeze Fur, de mannen van De Worsten van Babel en kookboekenschrijver Vanja van der Leeden vertellen aan NU.nl wat zij deze dagen aan hun geliefden serveren en delen hun beste tips voor een smetteloos kerstdiner.

Freddy Tratlehner, ook wel bekend als Vjeze Fur, deelt op Instagram regelmatig kookfilmpjes en bracht kookboek Lekker Fred uit. Daarnaast maakt hij deel uit van De Jeugd Van Tegenwoordig.

Wat ga je dit jaar koken?
"Bij ons is het kersttraditie om een bouillabaisse (een gerecht met gekookte vis, red.) te maken. Ik heb het ooit bij een kookworkshop geleerd te maken en dat was goed gelukt. Sindsdien heb ik het zo'n zeven, acht keer gemaakt. Het is lekker en duurt lang om te maken, dus je bent echt met het kerstmaal bezig. Het is niet iets wat je er even uitschudt op een doordeweekse woensdagavond. De rest van het menu hebben we nog niet bepaald, dit is het enige wat al vaststaat."

Komt er voor de kinderen (de rapper heeft een zoon van twee jaar en een zoon van een paar maanden, red.) ook een apart diner?
"Die eten absoluut mee met de volwassenen. Ze krijgen geen apart gerecht, dat willen ze ook niet. Laatst ben ik met mijn zoon naar de Japanner geweest. De saaie dingen vond hij niks, maar dingen zoals viskuit en gefermenteerde groenten vond-ie heel lekker. Ik ben er trots op dat hij niet van saai eten houdt. We eten van alles en dat is hij gewend."

Wat is je meest memorabele kerstdiner?
"Elke Kerst is speciaal, zolang je het met geliefden viert. Wat me speciaal is bijgebleven is dat we het vierden in Oostenrijk, tussen de witte bergen in de Alpen. Dat was echt fully Wham! met Last Christmas. Met een familie in een huisje bij de open haard, en met een sauna."

Welke kerstdinertip geef je anderen mee?
"Denk ook aan de diertjes als je met Kerst vlees gaat eten, dat je ervan geniet en dat je weet dat ze een goed leven hebben gehad. Dat ook zij een fijn leven hebben gehad, ook zij hebben familie. Ik eet zelf zelden vlees meer, misschien twee of drie keer per jaar. Met Kerst maak ik dan geen uitzondering."

Wat ga je dit jaar koken met Kerst?
"Iets Indisch. Ik ga zelf een Balinese Borchetta maken. Het is perfect voor Kerst; het is een groot stuk vlees, maar niet te duur en het is niet te moeilijk voor te bereiden. Zoiets eet je ook niet met een klein gezelschap, maar eigenlijk met minimaal tien mensen. Als voorafje ga ik wellicht voor oesters of een salade met notensaus."

Welke kerstdiner-tip geef je anderen mee?
"Als je voor tien mensen kookt, is het handig om met de oven te werken. Je maakt het jezelf zo makkelijker. Ik vind ook dat mensen met Kerst niet te moeilijk moeten doen. Al die stress vind ik zo'n ontzettende onzin. Houd het simpel en probeer misschien een gerecht wat je nog nooit hebt gemaakt en houd het verder bij waar je ervaring mee hebt."

Vanja van der Leeden is kookboekenschrijver en won dit jaar de prijs het Gouden Kookboek voor Indo Rock.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling