• Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Liverpool overklast Leicester en vergroot voorsprong naar dertien punten

Liverpool heeft op 'Boxing Day' een belangrijke stap gezet naar de eerste landstitel sinds 1990. De koploper won de topper op bezoek bij Leicester City donderdag met 0-4 en heeft nu dertien punten voorsprong op de nummer twee.

Liverpool, dat afgelopen zaterdag het WK voor clubs won, ging in het King Power Stadium vanaf het eerste fluitsignaal op zoek naar de openingstreffer en was daar in de beginfase tweemaal dichtbij. Sadio Mané en Mohamed Salah hadden hun vizier echter niet op scherp staan.

Na iets meer dan een half uur was het wel raak voor 'The Reds', waarbij Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum de hele wedstrijd meededen. Roberto Firmino kopte raak uit een afgemeten voorzet van Trent Alexander-Arnold.

Ook daarna waren de beste kansen voor Liverpool, al verdubbelden de bezoekers hun voorsprong pas een kleine twintig minuten voor tijd. James Milner schoot een strafschop binnen nadat de bal op de stip ging vanwege hands van Leicester-verdediger Caglar Söyüncü.

Daarmee was het verzet van de thuisploeg gebroken, want binnen zeven minuten vond Liverpool nog twee keer het net. Firmino maakte er na een vloeiende aanval met een schot in het dak van het doel 0-3 van en Alexander-Arnold bepaalde even later met een schuiver de eindstand.

Door de overwinning staat Liverpool na achttien wedstrijden op 52 punten. Bovendien heeft de ploeg van coach Jürgen Klopp een wedstrijd minder gespeeld dan Leicester. Nummer drie Manchester City gaat vrijdag nog op bezoek bij Wolverhampton Wanderers en heeft veertien punten achterstand, maar die ploeg heeft momenteel evenveel duels gespeeld als Liverpool.

Manchester United herstelt zich tegen Newcastle
Eerder op de avond herstelde Manchester United zich van de pijnlijke nederlaag van zondag bij Watford (2-0). Het elftal van coach Ole Gunnar Solskjaer won op Old Trafford met 4-1 van Newcastle United.

United kwam na iets meer dan een kwartier wel op achterstand, maar nog voor rust maakten Anthony Martial, Mason Greenwood en Marcus Rashford er 3-1 van. Martial zorgde vroeg in de tweede helft voor het slotakkoord.

Door de overwinning staat United nu zevende, al kan Wolverhampton Wanderers die positie vrijdag nog overnemen. De achterstand van 'The Red Devils' op nummer zes Sheffield United, die donderdag gelijkspeelde tegen Watford (1-1), bedraagt nog één punt.

Op Tweede Kerstdag staat er traditiegetrouw een bijna volledige speelronde in de Premier League op het programma. Alleen de wedstrijd tussen Wolverhampton Wanderers en Manchester City wordt vrijdag gespeeld.

Eerder donderdag leden Chelsea en Arsenal beide puntenverlies. 'The Blues' lieten zich op Stamford Bridge met 0-2 verrassen door Southampton en 'The Gunners' speelden bij het debuut van coach Mikel Arteta met 1-1 gelijk bij Bournemouth. Tottenham Hotspur kwam tegen Brighton & Hove Albion wel tot winst: 2-1.