Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Zijn verspakketten ook voordelige pakketten?

Ze liggen in vrijwel iedere supermarkt en er komen steeds meer verschillende smaken bij. Het verspakket. In het pakket zitten allerlei verse ingrediënten en recepten waarmee je snel een lasagne, curry of een soep kunt maken. Maar zijn deze pakketten wel echt zo handig en lekker? En is het niet veel goedkoper om alle producten los in de supermarkt te kopen?

We vergelijken de prijzen en schakelen foodblogger Brenda Hoff in. Brenda is bekend van de website Brendakookt.nl, waar ze makkelijke maaltijden deelt. Ze gaat voor ons de maaltijden klaarmaken en beoordeelt de ingrediënten, de toegankelijkheid van het recept en de smaak van het gerecht.

Van alle pakketten kiezen we twee gerechten uit drie supermarkten. Brenda gaat voor ons aan de slag met de pompoensoep van de Jumbo, Lidl en Albert Heijn. Daarnaast maakt ze de curry’s van deze supermarkten.

Pompoensoep
Voordat Brenda aan de slag gaat met de pakketten, is ze bij de pompoensoep vooral benieuwd hoe verschillend de recepten zijn. Bij de curry's is ze vooral benieuwd naar de pittigheid. Is het wel toegankelijk? 'Niet iedereen houdt van heel pittig eten en ik ben ook wel benieuwd of de bereidingstijd klopt', aldus Brenda.

Brenda gaat eerst aan de slag met de pompoensoep van de Lidl. Brenda: 'Deze pompoen moet geschild worden, ik volg nu de verpakking, maar eigenlijk hoeft dat niet. Je kunt ook een pompoen met schil gebruiken voor de soep'.

De pompoensoep van de Albert Heijn en Jumbo heeft Brenda een dag eerder gemaakt. Bij ieder pakket zit een flespompoen. De bereidingswijze wisselt. Die van de Albert Heijn hoef je niet te schillen, de anderen wel. De pompoen van de Jumbo moet je in de magnetron doen voordat je de pompoen schilt.

Ingrediënten
Qua ingrediënten bevat de pompoensoep van de Lidl vrijwel dezelfde producten als die van de AH. Allebei met de wortel, appel en een sinaasappel. De Jumbo is anders, die bevat ook aardappel en rode peper.

Smaak
Brenda vindt de soep van de Lidl lekker: 'Je proeft echt de sinaasappel erin terug'. Wat haar betreft had de soep wel wat minder waterig gemogen. 'Misschien toch 800 ml in plaats van een liter, dan was de soep nog iets dikker geweest. De andere twee soepen zijn echt dikker. In de soep van de Jumbo zit de aardappel in, maar ook een pepertje. Dus die is echt pittig.'

Curry
Dan de curry. Brenda maakt twee groene curry's en 1 rode, omdat de Jumbo geen groene curry in het assortiment heeft.

Ingrediënten
Brenda is verrast over de ingrediënten in de rode curry van de Jumbo: 'Kijk citroengras, dat is geen standaard ingrediënt. Een verschil met de andere twee curry's. Ook de zoete aardappel is een toevoeging in vergelijking met de andere pakketten.'

De groene curry’s van de Albert Heijn en Lidl heeft Brenda een dag eerder gemaakt. Daarbij bleek de aubergine van de Lidl een beetje slap. 'Die zou ik los niet gekocht hebben.' In alle curry's gaat dezelfde hoeveelheid kokosmelk. Alleen bij de curry van de Jumbo moet je nog 100 water toevoegen.

Smaak
Brenda vindt de curry van de Lidl lekker: 'Niet heel erg pittig, maar een lekker rijstgerecht. Dan de curry van de Albert Heijn: 'Ik vind deze een stuk frisser dan die van de Lidl. En misschien wel ietsje pittiger in vergelijking met de curry van de Lidl, maar wel lekker pittig. De wortel is nog niet helemaal gaar. Die had nog wat langer gemoeten dan in het bijgevoegde recept staat.'

Over de garingstijd bij de rode curry van de Jumbo is Brenda ook niet helemaal tevreden: ‘De zoete aardappel had voor mij wel iets langer verwarmd mogen worden. Maar verder heeft het een lekkere smaak.’

Prijs
Het voordeel van verspakketten is dat het pakket precies de benodigde verse ingrediënten bevat voor een vaste prijs. Grote vraag is of het duurder of juist goedkoper is om de producten los te kopen. Wij hebben alle ingrediënten in het pakket met de losse ingrediënten uit dezelfde winkel met elkaar vergeleken. Bij veel pakketten moeten vlees en producten zoals rijst vaak nog los gekocht worden. Dit nemen we niet mee in onze prijsvergelijking.

De pompoensoep van de Albert Heijn kost 3,39 euro. Koop je alles los, dan is het 4,42 euro. Ook bij de Jumbo kost het pompoensoeppakket 3,39 euro. Los is het iets duurder: 3,47 euro. Bij de Lidl is het pakket 2,99 euro, maar daar ben je als je alles los koopt goedkoper uit, namelijk 2,59 euro.

Ook bij de curry's onderzoeken we of het goedkoper is om een verspakket te kopen, of alles los. Opvallend is dat hierbij in alle gevallen de maaltijdpakketten goedkoper zijn dan de losse ingrediënten uit de winkel.

De groene curry van de Lidl kost 3,99 euro. Los kost alles 5,53 euro. Bij Albert Heijn kost het pakket 4,79 euro. Losse producten zijn bij elkaar 6,38 euro. Bij de Jumbo is het verschil het grootst: het rodecurrypakket kost 4,49 euro. Los kost alles maar liefst 8,37 euro. We hebben de rode curry van het Jumbo-huismerk gebruikt in de vergelijking. In een reactie geeft Jumbo aan dat de curry speciaal voor het pakket wordt ontwikkeld en dat dit mogelijk een verklaring is voor het grote prijsverschil.

Brenda vindt het verschil opmerkelijk: 'Ik had wel verschil verwacht, maar dit is wel een groot verschil. Bij de soepen scheelt het niet zoveel, het is dus per pakket afhankelijk.'

Eindoordeel
En dan nu het eindoordeel van Brenda. De pompoensoep van de Albert Heijn krijgt een 9, omdat je de pompoen niet hoeft te schillen en deze qua smaak beter is. De Lidl volgt met een 8 en de soep van de Jumbo krijgt een 6,5 omdat deze echt te pittig was. Brenda: 'Volgens het recept moest er 1 peper in, maar in mijn verpakking zaten twee kleine pepers, dus ik heb ze allebei toegevoegd. Daardoor was die soep veel te pittig.'

Ook bij de curry's eindigt de Albert Heijn op de eerste plek met een 9. Bij de rode curry van de Jumbo was de zoete aardappel nog niet gaar, maar de curry krijgt toch een 8. De groene curry van de Lidl krijgt een 7. Al met al vindt Brenda de pakketten goed van smaak, maar qua bereidingstijd is er nog wat te winnen.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling