Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Radar blikt terug op de grootste financiële schandalen

Radar bestaat 25 jaar en in die periode hebben we veel onderwerpen gemaakt over financiële misstanden. Bij ons 25-jarig jubileum blikken we terug op de drie grootste financiële schandalen: de woekerpolisaffaire, de aandelenlease-affaire en het faillissement van DSB Bank. Anno 2020 zijn er nog steeds mensen gedupeerd.

De woekerpolisaffaire: wat is het ook alweer?
Er zijn tussen 1989 en 2008 zo’n 7 miljoen woekerpolissen verkocht met een totale waarde van 100 miljard euro. Bij het afsluiten van zo’n beleggingsverzekering kregen consumenten prachtige rendementen voorgespiegeld, maar die resultaten werden nooit gehaald. In werkelijkheid ging een groot deel (zo’n 30 tot 40 procent) van de inleg op aan kosten. Alleen is dit nooit tegen de klanten verteld toen ze het product afsloten.

Grootste schandaal
Arnoud Boot, hoogleraar Financiële Markten aan de Universiteit van Amsterdam waarschuwde in 1995 al voor deze beleggingsverzekeringen. Vervolgens bleef het lang stil. In 2006 pikt Radar dit financiële schandaal op en verzint Antoinette Hertsenberg de term ‘woekerpolis’. Boot zegt dat miljoenen mensen door dit soort woekerpolissen beschadigd zijn: ‘Dit is het grootste schandaal in de moderne geschiedenis. Dit is waar de bevolking als geheel letterlijk een poot is uitgedraaid.’

Copyright © 2020 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling