Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Telefoon Amazon-oprichter Jeff Bezos 'gehackt door Saoedische kroonprins'

De telefoon van Jeff Bezos, oprichter van miljardenbedrijf Amazon, zou in mei 2018 zijn gehackt nadat de Saoedische kroonprins Mohammed Bin Salman hem vanaf zijn persoonlijke telefoon een WhatsAppbericht had gestuurd, vertellen bronnen aan The Guardian.

De kroonprins zou Bezos via WhatsApp een videobestand hebben gestuurd, waarna binnen enkele uren grote hoeveelheden gegevens uit de telefoon van de rijkste man ter wereld zijn getrokken. Na een digitale analyse en gesprekken met anonieme bronnen concludeert de Britse krant dat het zeer waarschijnlijk is dat de Bin Salman het bestand opzettelijk gestuurd heeft.

The Guardian weet niet wat de inhoud is van de berichten die van de telefoon zijn gehaald.

In januari 2019, een paar maanden na de vermeende hack, publiceerde het Amerikaanse roddelblad The National Enquirer privéberichten en foto's van Bezos waaruit bleek dat hij een affaire had. Bezos en zijn inmiddels ex-vrouw scheidden niet veel later.

Het is niet duidelijk of de gelekte berichten door de Saoedische hack van Bezos zijn telefoon zijn gehaald. AIM, de uitgever van het Amerikaanse roddelblad, ontkent dat ze de foto's via een Saoedische bron hebben verkregen. Saoedi-Arabië zelf ontkende al eerder verantwoordelijk te zijn voor de uitgelekt berichten.

Copyright © 2020 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling