Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Economische maatregelen vanwege corona: wat betekenen ze voor jou?

Het kabinet presenteerde dinsdagavond een nieuw pakket aan maatregelen vanwege de coronacrisis. Het doel van deze maatregelen: 'naast onze gezondheid ook onze banen en inkomens beschermen'. In dit artikel lees je wat dit voor jou betekent.

Door de coronacrisis en de eerder genomen gezondheidsmaatregelen verkeert de economie in zwaar weer. Veel mensen zitten thuis, waardoor er bij bedrijven en zelfstandigen minder inkomsten binnenkomen. Onder werknemers heerst de angst of ze wel doorbetaald krijgen, en of ze misschien niet zelfs ontslagen worden.

De maatregelen uit het noodpakket moeten ondersteuning bieden aan werkgevers, werknemers en zelfstandigen. De verwachting is dat in de komende drie maanden zo'n tien tot twintig miljard euro wordt uitgetrokken om de plannen te realiseren.

Meer zekerheid voor werknemers
Bedrijven die omzetverlies draaien, kunnen bij de overheid een tegemoetkoming aanvragen waarmee maximaal 90 procent van de loonkosten worden gedekt. Dit kunnen ze doen, mits ze hun personeel doorbetalen en in dienst houden. Voor werknemers biedt dit zekerheid: doordat bedrijven ondersteuning krijgen van de overheid, wordt het risico op minder loon of ontslag kleiner.

Deze regeling geldt voor werknemers die vast in dienst zijn, maar is ook van toepassing op flexibele contracten en oproepkrachten.

Uitkering voor zzp'ers
Waar minister Eric Wiebes (Economische Zaken) eerst nog stelde dat inkomensdaling door de coronacrisis hoorde bij het risico van zzp'er zijn, kwam hij hier tijdens de presentatie van het noodpakket op terug. Ook zzp'ers kunnen namelijk rekenen op steun vanuit de overheid.

Zelfstandigen kunnen voor een periode van drie maanden een uitkering aanvragen waarmee het inkomen wordt aangevuld tot het sociale minimum. Dit is het minimale bedrag dat je nodig hebt voor levensonderhoud. Hier vind je de vastgestelde sociale minima per leefsituatie.

Door deze regeling hoeven zzp'ers niet gelijk hun spaargeld aan te spreken of te leunen op het inkomen van hun partner.

De aanvraagprocedure voor deze uitkering is versoepeld en versneld. Zo is er bijvoorbeeld geen sprake van een vermogens- of partnertoets. Het kabinet stelt wel dat dit plan nog niet volledig is uitgewerkt, waardoor het is niet mogelijk is om de uitkering aan te vragen. 'Loop dus niet morgen gelijk naar je gemeente, maar wacht nadere berichtgeving af', zei minister Koolmees (Sociale Zaken) gister.

Uitstel van betalen belasting
Ondernemers en zzp'ers kunnen uitstel aanvragen voor het betalen van hun belasting. Het gaat om de inkomsten-, vennootschaps-, loon- en omzetbelastingen (btw).

Er worden geen verzuimboetes geïncasseerd en eventueel bewijsmateriaal hoeft niet gelijk te worden meegestuurd. Hier krijg je langer de tijd voor.

Op de website van de Belastingdienst lees je meer over hoe de uitstel van betaling in zijn werk gaat en hoe je dit aanvraagt.

Op de website van Rijksoverheid vind je meer over de getroffen economische maatregelen.

Dit artikel wordt aangevuld zodra er meer bekend is over hoe de regelingen concreet in zijn werk zullen gaan.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling