Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Inkomstenbelasting achter de schermen: 'Mijn werk gaat iedereen aan'

Alle Nederlanders worden opgeroepen om belastingaangifte te doen over 2019. Daar komt achter de schermen heel wat bij kijken. Gert, ICT-projectmanager bij de Belastingdienst, heeft de leiding over zo'n 30 personen die zich bezighouden met inkomstenbelasting. Samen zorgen ze voor ICT met impact.

Gert: "Mijn team verwerkt en controleert aangiftesystemen die intern worden gebruikt; de beheerkant achter de schermen. Als teamleider heb ik direct met de werkvloer te maken. Ik werk samen met verschillende developers: van mensen die gespecialiseerd zijn in Java tot COBOL. Het feit dat ik zelf programmeerervaring heb, maakt dat ze me accepteren. Zij weten dat ik weet waar ik het over heb, en dat is belangrijk."

Mensen zien groeien
Gert luistert naar wat er op de werkvloer speelt en probeert constant een richting en visie uit te zetten. "Enerzijds ben ik veel brandjes aan het blussen, anderzijds kijk ik naar de lange termijn. Ik houd van samenwerken en geniet ervan om mensen te zien groeien. De combinatie van project- en peoplemanagement is voor mij perfect."

“Ik geniet ervan om mensen te zien groeien”
Zelf doorgroeien naar een ander managementniveau is voor Gert geen must. "Maar het zou best kunnen dat ik binnen vijf jaar een afdeling van 140 mensen onder me heb."

Vernieuwen en verbeteren
Bij de Belastingdienst probeert Gert samen met zijn team altijd te vernieuwen en te verbeteren. "Neem bijvoorbeeld de manier waarop er in de media over ons wordt bericht; dat brengt veel vraagstukken met zich mee. Wat kan er beter? Wat voor kortetermijndoelen kunnen we opstellen om bepaalde effecten teweeg te brengen op de langere termijn? Daar houd ik me mee bezig. Ik probeer me te richten op kwalitatieve groei."

"Wat ik verder zo tof vind aan werken bij de Belastingdienst? De maatschappelijke relevantie. Wat er bij ons gebeurt, gaat iedereen aan. Het betalen van belasting dient immers een doel waar we allemaal aan bijdragen."

Energie krijgen van je werk
De ICT-projectmanager vindt het belangrijk dat hij energie krijgt van zijn werk. Een leuke bijkomstigheid van de Belastingdienst is dat de bewegingsvrijheid binnen de organisatie groot is. Gert: "Het is zo'n omvangrijke organisatie; als je het op de ene afdeling niet (meer) leuk vindt, kun je altijd switchen. Daarnaast is het mogelijk om door te groeien, zeker op managementvlak. Al die factoren maken dat ik blij word van mijn werk."

Lijkt het jou leuk om je net als Gert bezig te houden met impactvolle ICT bij de Belastingdienst? Kijk dan op werken.belastingdienst.nl.

Copyright © 2020 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling