Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Oproep aan senioren: doneer je vakantiegeld deels aan kunst- en cultuurwereld

Gepensioneerden die hun vakantiegeld gemakkelijk kunnen missen, worden opgeroepen om het (deels) aan de kunst- en cultuurwereld te geven. Die verkeert door de coronamaatregelen in grote problemen. Het idee voor de actie Doe mee met je AOW ontstond bij een internist in ruste en zijn vrouw, Hein Muller en Corine Muller-Bauer, thuis in Bussum, gewoon in de tuin en aan de keukentafel.

Meer dan negentig gelijkgestemden
Inmiddels hebben zich meer dan negentig gelijkgestemden achter de actie geschaard. Hein Muller besprak het idee ook met de altijd strijdlustige acteur Gijs Scholten van Aschat. 'Die zei meteen: 'Fantastisch!'.' Korte tijd later zat Muller bij het Prins Bernhard Cultuurfonds, dat inmiddels bereid is de administratie te doen, de giften te innen en het geld te verdelen. De donateurs kunnen het geld naar keuze bestemmen voor drie categorieën: beeldende kunst, muziek en opera en theater, dans en film.

Iets terugdoen
Jongeren zorgen voor veel ouderen en volgen de coronamaatregelen op om de senioren, die bevattelijker zijn voor het virus, te beschermen. Juist daarom willen de initiatiefnemers iets terugdoen.

Behoud van culturele sector
'Als initiatiefnemers en 65-plussers die de kunsten een warm hart toedragen denken we daarbij direct aan de culturele sector, waarin zoveel jongere mensen dan wij met hart en ziel werken. Het zijn ook de ouderen die in groten getale naar musea, theater, ballet, concert, opera, musical, cabaret en film gaan. Wij genieten dagelijks van hetgeen de jongere generatie creëert. En dat willen we graag blijven doen!'

'Ziel en fundament van ons bestaan'
'Cultuur is de ziel en het fundament van ons bestaan, juist ook in deze moeilijke tijden waarin niets meer vanzelfsprekend is of lijkt. Steun voor de benarde positie van kunst en cultuur is volgens ons dan ook hard nodig!', zeggen ze. 'De ouderen worden een kwetsbare groep genoemd, maar kunstenaars zijn dat ook. Er zijn maar veertig acteurs in vaste dienst', aldus Muller.

AOW-vakantiegeld
Intussen wijst hij erop dat het vakantiegeld dit jaar toch niet aan vakantie zal worden gespendeerd. Op woensdag 20 mei ontvangen veel ouderen hun jaarlijkse AOW-vakantiegeld. De bedoeling is dat de giften voor 20 juni binnen zijn. Meer informatie is te vinden via internet (doemeemetjeaow.nl). Ook zal aandacht worden gevraagd via advertenties in kranten.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling