Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Lockdownregels: wanneer kun je een boete verwachten?

Je mag niet met zijn drieën in het park afspreken, maar wel met een grote groep op anderhalve meter afstand in het park sporten. Vanaf 1 juni mag je wel weer met grotere groepen afspreken, maar het mag geen evenement worden. Het is een groot doolhof aan anderhalvemeterreggels. Wat mag nou wel en wat mag niet? En wanneer kun je een boete verwachten?

Om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk in te perken, gelden er een aantal zeer belangrijke lockdownregels waar we ons met de hele Nederlandse samenleving aan moeten houden. De overheid moet natuurlijk een grens trekken, maar het is nogal een opgave om de regels goed onder de knie te krijgen.

'De onduidelijke lockdownregels kunnen leiden tot gekke situaties'
We mogen dus wel met een grote groep afspreken om buiten in het park te sporten op anderhalve meter, maar met het mooie weer op Hemelvaartsdag afspreken met twee vrienden in het park mag niet. Is dat niet gek?

Caspar Janssens, advocaat consumentenrecht: 'De regel is dat je alleen met een groep (op anderhalve meter afstand van elkaar) buiten mag sporten, maar dat je daarna niet met meer dan twee mensen mag blijven hangen om nog even na te praten. De andere regel is dat er geen georganiseerde bijeenkomsten mogen worden georganiseerd.

En dat is een afspraak van drie of meer personen. 'Als je met één persoon in het park afspreekt mag dat dus wel. Als je toevallig een derde vriend tegenkomt is het geen georganiseerde afspraak en dat mag. Dat is natuurlijk krom en dat kan leiden tot gekke situaties', zegt Janssens.

Handhaving door BOA's
Buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's) helpen met het toezicht op de openbare orde en de veiligheid. Dat buitengewone komt, omdat er verschillende soorten boa’s zijn die ieder op een specifiek gebied. Jachtopzieners, milieu-inspecteurs, sociaal rechercheurs en parkeerwachters zijn ook boa’s.

Janssens: 'De BOA’s die bij Handhaving werken mogen verdachten staande houden (dat is wat anders dan aanhouden) en boetes uitschrijven. Wat een BOA precies mag staat in zijn akte van opsporingsbevoegdheid en die verschilt per soort BOA.'

Geen duidelijke scheidslijn
Vanaf 1 juni mogen er weer bijeenkomsten van maximaal dertig mensen op anderhalve meter afstand plaatsvinden. Een uitzondering wordt gemaakt voor musea en monumenten met een publieksfunctie die zo groot zijn dat ze meer mensen op anderhalve meter aankunnen.

Evenementen zijn tot 1 september verboden, maar als festivals voorstellingen kunnen presenteren voor maximaal dertig bezoekers die anderhalve meter afstand houden, dan is dat vanaf 1 juni toegestaan.

De lockdownregels lijken vrij willekeurig opgesteld en scheidslijn voor wat wel of niet mag, ligt heel dicht op elkaar. Hoe kan een BOA goed handhaven op dit soort onduidelijke regels?

Bezwaarprocedures
Janssens: 'De lockdownregels zijn in grote haast opgesteld en ingevoerd. Dat betekent dat er niet rustig over is nagedacht en dat er ook maar weinig inspraak heeft plaatsgevonden. Omdat de regel is ingevoerd mag erop worden gehandhaafd.'

Janssens verwacht dat er veel bezwaarprocedures zullen komen over boetes die BOA’s opleggen op grond van regels die niet met elkaar in overeenstemming zijn, bijvoorbeeld over het afspreken met twee vrienden in het park. Of over de grijze gebieden van die regels.

'Ik denk dat BOA’s die inconsequenties zelf ook wel zien en niet heel strikt zullen handhaven. En mocht dat wel gebeuren, teken dan bezwaar aan tegen de boete. De rechter zal in het geval van die drie vrienden die boete wel verscheuren', zegt Janssens.

De bedoeling van de lockdownregels is duidelijk: ga niet naar drukke plaatsen, ook niet op een mooie vrije dag als vandaag en houd anderhalve meter afstand van elkaar. Janssens: 'gebruik dus vooral je gezond verstand.'

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling