Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Amsterdamse burgemeester Halsema stond voor 'duivels dilemma'

Femke Halsema stond maandagavond voor een 'duivels dilemma' toen de #BlackLivesMatter-demonstratie op de Dam vele malen groter werd dan van tevoren was gedacht. Dat zei de burgemeester van Amsterdam maandagavond bij talkshow Op1.

"Als wij hadden kunnen voorspellen dat dit zo'n populaire demonstratie zou zijn, dan hadden we andere maatregelen genomen", zei Halsema.

"De verwachting was dat er ongeveer 250 tot 300 mensen zouden komen. Maar het werden er veel meer. Het overdonderde mij. Als ik dit had kunnen voorzien, zoveel mensen op een kluitje, dan hadden we dat normaal weggeleid."

Volgens de burgemeester zwol het protest binnen een uur tot enorme proporties aan, waardoor er alleen op een gewelddadige manier ingegrepen had kunnen worden. Halsema kwam naar eigen zeggen voor een duivels dilemma te staan. "Daar stonden heel veel mensen met zware emoties. Ik had alleen met zware politie-inzet kunnen ingrijpen, wat weer tot veel onrust en misschien rellen had kunnen leiden."

'Demonstratierecht mag niet zomaar stopgezet worden'
Halsema vindt echter niet dat ze een fout heeft gemaakt met haar aanpak van het protest. Ze benadrukt dat het recht in de grondwet zit. Het demonstratierecht mag volgens haar niet zomaar stopgezet worden. Volgens Halsema is het onmogelijk om mensen elk moment van de dag te dwingen zich aan de regels te houden.

Tijdens de demonstratie in Amsterdam bleek het op veel plekken niet mogelijk voor betogers om 1,5 meter afstand te houden. Desondanks werd het protest niet afgebroken en werd er niemand bekeurd. Het protest leidde tot verbaasde reacties bij veel politici en kenners. Overigens is op foto's te zien dat veel demonstranten een mondkapje droegen.

Ongeveer vijfduizend mensen verzamelden zich maandag aan het eind van de middag op de Dam in Amsterdam. De aanleiding van het protest was de dood van de Afro-Amerikaanse man George Floyd in Minneapolis vorige week. Ook in veel steden in de Verenigde Staten en in andere landen vinden protesten plaats die worden aangeduid met de hashtag #BlackLivesMatter.

Dinsdag #BlackLivesMatter-demonstratie in Den Haag
Black Lives Matter Nederland is van plan om meer demonstraties te houden. Dinsdag 2 juni is een protest aangekondigd in Den Haag, mede georganiseerd door de actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP). Dinsdagochtend gaat de gemeente in overleg met de organisatie over de locatie. "Ook bij deze demonstratie blijven de richtlijnen van de RIVM de afspraak", aldus een woordvoerder van de gemeente Den Haag.

KOZP roept deelnemers op om mondkapjes te dragen en wegwerphandschoenen en zich aan de anderhalvemeterregels te houden. "Heb je ziekteverschijnselen kom dan NIET", zo schrijft KOZP op de actiepagina op Facebook. "Behoor je tot een hoog risico groep. Kom niet. Woon je in huis met mensen in de hoog risico groep. Kom niet. Toon je solidariteit via bijvoorbeeld social media."

Op woensdag 3 juni is een demonstratie gepland in Rotterdam.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort
Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. De meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten. Dit zijn de symptomen.
Lees hier welke regels er zijn om de uitbraak in te dammen.
Deze maatregelen hebben we ook vertaald in het Arabisch, Engels, Pools en Turks.
In onze coronagids geven we je een overzicht van alle betrouwbare informatie en wat je moet en kunt doen nu je veel thuis bent.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling