Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Kamer gaat betrokken partijen in toeslagenaffaire onder ede horen

De Tweede Kamer heeft ingestemd met een zogenaamde parlementaire ondervraging naar de affaire rond de kinderopvangtoeslag, meldt de NOS. Bij de ondervraging, ook wel 'mini-enquête' genoemd, worden ministers, staatssecretarissen en betrokken ambtenaren onder ede gehoord.

Een parlementaire ondervraging is een onderzoeksmiddel van de Tweede Kamer. Getuigen zijn verplicht om te komen en worden onder ede gehoord. In tegenstelling tot een parlementaire enquête, die soms wel jaren kan duren, gaat er geen uitgebreid literatuuronderzoek vooraf aan een parlementaire ondervraging.

Wanneer de ondervraging naar de toeslagenaffaire plaats gaat vinden, is nog niet duidelijk. Het zou nog wel even kunnen duren, omdat er ook al een parlementaire ondervraging staat gepland over uitvoeringsinstanties van de overheid, zoals het UWV. Ook houdt de Kamer rekening met het strafrechtelijk onderzoek van het Openbaar Ministerie. De ondervraging mag dit niet in de weg zitten.

Radar over toeslagenaffaire
Radar heeft al meerdere malen aandacht besteed aan het toeslagendossier. Bekijk via onderstaande links de fragmenten uit de uitzending.

Affaire rond kinderopvangtoeslag; wat krijgen ouders echt terug? (18 november 2019)
Actie bij Belastingdienst: Ouders in de schuld door wispelturige fiscus (11 november 2019)
Recentelijk heeft ook een aantal gedupeerden zelf melding gemaakt van 'schuldenslavernij' in de toeslagenaffaire.

Copyright © 2020 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling