Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Bedrijf in nood: 'Zonder liveshows verkopen wij niets'

Steeds meer bedrijven verkeren in zwaar weer als gevolg van de coronacrisis. Met name de evenementenbranche heeft het zwaar te verduren. David Arthur Moor (39) is CEO van Event Imagineering Group (EIG), een internationaal technologiebedrijf voor de entertainmentindustrie.

"We verzorgen bijvoorbeeld slimme showsynchronisatiesystemen op evenementen. Een van de belangrijkste inkomstenbronnen van EIG is de software die we leasen aan artiesten. Denk aan bijvoorbeeld dj's als Tiësto, Martin Garrix en Calvin Harris", legt hij uit. "Als zij geen live shows kunnen geven, hebben wij niets te verkopen. Er is dan geen reden om onze software te leasen."

Duizenden klanten kwijt
De inkomstenstroom droogde al snel op voor Moor met het cancelen van alle grote evenementen. "Het gaat om duizenden klanten wereldwijd die de lease tijdelijk hebben stopgezet." De CEO ging direct om de tafel met zijn collega's. "Het bleek dat we niet in aanmerking kwamen voor steunmaatregelen. Je valt tussen wal en het schip", legt hij uit.

"Gelukkig hebben we een buffer opgebouwd - geen eindeloze uiteraard. Daarom besloten we verder geen toeslagen aan te vragen bij de overheid. We vonden dat het beter bij anderen terecht kon komen."

De komende maanden kan Moor het met zijn bedrijf nog even uitzingen. "We gaan ervan uit dat er de komende zes maanden financieel vrijwel niks binnenkomt bij EIG in dit halfrond van de wereld", aldus de ondernemer. EIG opereert ook in China, waar het evenementenleven weer op gang is gekomen. Zo wordt Moors bedrijf weer enigszins gespekt.

In de tussentijd focust hij zich vanuit Nederland op innovatie. "We hebben een studio opgezet in Rotterdam, samen met de eigenaar van Poppodium Annabel, waar lokale artiesten gratis kunnen filmen in 3D. Vervolgens kunnen deze artiesten dat livestreamen", legt hij uit. "Hier vragen we verder niets voor."

Copyright © 2020 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling