Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Uitspraak woekerpolisaffaire: 'Onrechtmatige verrijking door Achmea'

Onrechtmatige verrijking door Achmea, zo oordeelt de rechtbank Gelderland over de woekerpolissen, die destijds door bijvoorbeeld de Rabobank onder de naam Opmaat Hypotheek aan de man zijn gebracht. De rechtbank vindt dat de Rabobankklant met een Opmaat Hypotheek onvoldoende is geïnformeerd over de risico’s van het product en dat de premies van de overlijdensrisicoverzekering te hoog zijn geweest.

Rabobank Opmaat Hypotheek
In 2007 heeft Radar meerdere uitzendingen gemaakt over de Rabobank Opmaat Hypotheek. We lieten zien dat er bijvoorbeeld spaargeld van de klant werd gebruikt om tegenvallende beleggingen te compenseren. De Opmaat hypotheken werden aangeboden als een soort spaar-, en beleggingspot om later je hypotheekschuld mee af te lossen en tegelijkertijd diende het als verzekering die de hypotheekschuld (deels) aflost als de klant komt te overlijden. Dat je als klant kon leeglopen op dit product is nooit aan de klant uitgelegd.

Collectieve voorbeeldrechtszaken
Als gevolg op de uitzendingen zijn er collectieve rechtszaken aangespannen. De deze week gewonnen zaak bij de Gelderse Rechtbank is aangespannen door Vereniging Woekerpolis en de Consumentenbond. Het ging hier om voorbeeldzaken over hypotheekverzekeringen van Interpolis die door onder andere de Rabobank eind jaren '90 zijn verstrekt.

Mooie uitspraak
Voorzitter Ab Flipse van de Vereniging Woekerpolis is blij met de uitspraak. In een persbericht schrijft hij: 'Dit is een hele mooie uitspraak waarbij de rechter belangrijke onderdelen van onze vordering heeft toegewezen. Klanten moeten worden gewaarschuwd voor bijzondere risico’s en teveel betaalde kosten moeten worden terugbetaald.'

Niet alle eisen toegewezen
De Consumentenbond deelt de blijheid over de de uitspraak, maar vindt het ook 'jammer dat niet alle eisen zijn toegewezen'. In het gezamenlijke persbericht zegt Sandra Molenaar, directeur van de Bond: ‘We hebben aangevoerd dat er diverse kosten ten onrechte in rekening zijn gebracht, omdat klanten hier geen expliciete toestemming voor hadden gegeven. Helaas ging de rechter daar niet in mee. Het geven van voorbeeldkapitalen waarin die kosten verwerkt waren, was volgens de rechter voldoende. Dat is teleurstellend. We overwegen hiertegen in hoger beroep te gaan.'

Achmea woekerpolissen
De producten zijn destijds voor een deel door de Rabobank verkocht. Interpolis was de verzekeraar achter deze woekerpolissen. Achmea heeft dit overgekocht. In totaal heeft Achmea volgens Vereniging Woekerpolis 800.000 woekerpolissen verkocht met 'merknamen' als Avéro, Centraal Beheer, FBTO, Woonfonds en dus ook de Rabobank Opmaat Hypotheek. Polissen waarover nooit aan de klant is verteld dat er gemiddeld 40 procent van jouw inleg verdween in de zakken van de tussenpersoon en/of verzekeraar.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling