Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Klantenstop DeGiro opgeheven, achterstand iets ingelopen

De Nederlandse broker DeGiro heeft de klantenstop opgeheven. De broker kreeg met name aan het begin van de coronacrisis een golf aan aanvragen binnen voor nieuwe beleggingsrekeningen, waardoor er een wachtlijst ontstond. De achterstand is inmiddels iets ingelopen. 'We laten daarom weer nieuwe registraties toe, zo’n 1200 tot 1500 accounts per dag', zo meldt de klantenservice desgevraagd.

Door de wachtlijst konden nieuwe beleggers niet hun slag slaan toen de aandelenmarkt in maart hard onderuit ging door de coronacrisis.

Nog wel een achterstand
Het tijdelijke maximum voor nieuwe aanvragen werd niet alleen ingevoerd wegens de grote toename van klantregistraties, maar ook door de reorganisatie van afdelingen en processen om de risico’s van het coronavirus voor de medewerkers te beperken, schrijft het bedrijf in een update. 'We proberen de resterende achterstand zo snel mogelijk weg te werken', aldus de klantenservice.

Recordaantal transacties
DeGiro heeft in de eerste helft van het jaar een recordaantal van 24,5 miljoen transacties verwerkt. Dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Daarnaast verwelkomde het bedrijf ruim 200.000 nieuwe klanten. 'Naast negatieve rentetarieven, heeft de uitbraak van het coronavirus de interesse voor beleggen nog verder vergroot', stelt de broker.

Hoe groot is de huidige wachtlijst?
Een nieuwe registratie duurde in de afgelopen periode langer dan een maand. Er stonden toen ongeveer 30.000 mensen op de wachtlijst. De klantenservice kan niet vertellen hoeveel mensen er nu op de wachtlijst staan. 'Je krijgt een nummer als je je aanmeldt. Als je dat nummer dan deelt door 1200/1500, weet je ongeveer hoelang het nog duurt.'

'Service waarborgen'
De wachtlijst voor nieuwe klanten was naar eigen zeggen ingevoerd om de kwaliteit van de service te kunnen waarborgen. 'Wij waren genoodzaakt dit te doen.'

DeGiro biedt klanten wegens de vertraging een jaar lang gratis realtime-koersen aan van Amerikaanse aandelen, zodra je account actief is. Je moet je rekening dan wel binnen een maand activeren, nadat je de uiteindelijke registratiemail hebt ontvangen.

Amerikaanse koersen, waaronder bijvoorbeeld aandelen die op de Nasdaq (Amerikaanse beurs voor technologiebedrijven) worden verhandeld, worden bij DeGiro standaard met vijftien minuten vertraging weergegeven. Amerikaanse realtime-koersen zijn normaliter één maand gratis nadat je een transactie hebt gedaan op een Amerikaanse beurs. Daarna betaal je vijf euro per maand.

Rechtszaak DeGiro en AFM
Het Financieele Dagblad (FD) schreef eerder deze week over het conflict tussen DeGiro en de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Uit het jaarverslag blijkt dat de broker in 2019 meerdere malen op de vingers is getikt door de AFM wegens het overtreden van toezichtregels.

Het bleef hier echter niet bij. De broker heeft tonnen aan boetes gekregen. Volgens het FD volgt er mogelijk nog een boete van maximaal een miljoen euro. DeGiro zou volgens de AFM geld van klanten hebben gestoken in geldmarktfondsen, die minder veilig zijn. Ook zouden bepaalde transacties niet op tijd zijn gemeld. Ceo Esmond Berkhout heeft tegenover de krant verklaard dat het bedrijf in beroep gaat tegen de beslissing van de autoriteit. 'De toezichthouder heeft een andere interpretatie over de kwestie', stelt Berkhout.

De Nederlandsche Bank heeft DeGiro overigens een zwaardere kapitaaleis opgelegd van 13,2 miljoen euro.

Overname door Flatex
DeGiro is een Europese broker die beleggers in 18 landen bedient en naar eigen zeggen voor meer dan 75 miljard euro aan transactiewaarde per jaar verwerkt op beurzen wereldwijd. Eind vorig jaar nam het Duitse Flatex de Nederlandse branchegenoot DeGiro over voor 250 miljoen euro.

Copyright © 2020 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling