Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Maastunnel opent gerenoveerd fietsgedeelte

De Maastunnel in Rotterdam is weer geopend voor fietsverkeer. Vrijdagmorgen om 6.00 uur reden de eerste fietsers door het gerenoveerde fietsgedeelte van de tunnel.

De renovatie van de tunnel werd in januari aangekondigd door de gemeente. Renovaties aan de Maastunnel moeten zorgvuldig gebeuren, omdat de tunnel een rijksmonument is. De werkzaamheden aan het fietsgedeelte van de tunnel duurden zeven maanden. Ook het voetgangersgedeelte van de Maastunnel wordt gerenoveerd. Aangezien daar meer werk aan moet gebeuren blijft dit deel gesloten tot november.

Tijdens de werkzaamheden aan de fietstunnel zijn wanden, vloeren en het plafond gerenoveerd. Oude tegels zijn vervangen en daarnaast hangen er nieuwe ledlampen en veiligheidscamera's in de tunnel.

Vanaf vrijdag 10 juli kunnen voetgangers gebruikmaken van (elektrische) leenfietsen die de gemeente bij de entreehallen van de tunnel plaatst. Daarnaast is het mogelijk om een fietstaxi te nemen naar de overkant. Tussen 20.00 uur en 6.00 uur is de fietstunnel wel geopend voor voetgangers. Leenfietsen en fietstaxi's zijn dan niet beschikbaar.

Tijdens de werkzaamheden aan de tunnel vaarde er een pont tussen de Sint Janshaven en de Sint Jobshaven. Nu de fietstunnel weer open is, zal deze veerpont nog varen tot en met maandag 13 juli.

Copyright © 2020 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling