Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Houd afstand in het verkeer met campagne 'Zie jij mij zitten'

Hoe kan je als verkeersdeelnemer in de stad zo goed mogelijk de 1,5 meter afstand bewaren? Daarvoor is de RAI Vereniging een veiligheidscampagne gestart. Met de slogan "Zie jij mij zitten" wil de brancheorganisatie weggebruikers bewust maken dat ook in het verkeer meer ruimte gevraagd wordt.

Volgens de RAI Vereniging wordt het, nu de samenleving weer op gang komt, steeds drukker in de stad en daardoor moeilijker om afstand te bewaren. "Elkaar passeren op een smal fietspad, met z’n allen wachten bij het stoplicht, of een vrachtwagen die door de drukke smalle straten van de binnenstad manoeuvreert, het zijn dagelijkse situaties die vragen om extra aandacht en alertheid", aldus de brancheorganisatie.

Zie jij mij zitten
Op de site www.ziejijmijzitten.nl staan tips voor vijf verschillende weggebruikers: fietsers, scooterrijders, motorrijders, automobilisten en bestuurders van zware voertuigen. Per weggebruiker zijn er een aantal tips verzameld die je kan opvolgen. Zo kan iedereen weer op een veilige manier deelnemen aan het verkeer. De weggebruikers worden voornamelijk gevraagd om veel afstand te bewaren tussen elkaar en interactie te zoeken met medeweggebruikers, zodat je kan laten merken dat je ze ziet zitten.

Tips voor op de scooter
1. Zoek interactie
Veilig en coronaproof de weg op begint met interactie. Zoek contact met andere weggebruikers en laat merken dat je ze ziet zitten. Dat kan door oogcontact, een handgebaar als je voorrang verleent of een glimlach. Laat zien wat je van plan bent en geef elkaar de tijd en ruimte. Dat is niet alleen veilig, maar geeft ook een goed gevoel.

2. Houd voldoende afstand
Op de scooter begeef je je vaak op het fietspad. Voor de bromfiets is dit voornamelijk buiten de bebouwde kom het geval. Rijd je op het fietspad, houd dan je snelheid onder controle en blijf altijd op ruime afstand van je voorligger. In ieder geval op 1,5 meter, maar hoe meer afstand hoe beter. Als je goed rechts aanhoudt, is het makkelijker om afstand te houden van tegenliggers. Gebruik in ieder geval consequent je knipperlicht, zo weten je medeweggebruikers waar ze aan toe zijn. Dat geldt ook voor de dode hoek bij zware voertuigen. Kom niet in de dode hoek. Blijf er rechts en ruim achter en houd minstens drie meter afstand.

3. Haal ruim in
Wil je iemand inhalen op het fietspad? Laat dan weten dat je eraan komt! Rijd rustig, begin op tijd en haal ruim in. Dan weet je zeker dat andere weggebruikers jou ook zien zitten. Wist je trouwens dat je ook via de rijbaan mag inhalen als het fietspad op de rijbaan ligt? Je bent dus niet verplicht om op het fietspad te blijven. Zorg er hierbij dan wel voor dat je interactie zoekt met het verkeer op de rijbaan.

4. Ruim in de rij voor het verkeerslicht
Sta je op het fietspad te wachten voor een druk verkeerslicht? Wacht dan ruim achter elkaar in plaats van naast elkaar. Als het verkeerslicht op groen springt, laat je eerst je voorganger rustig wegrijden. Sta je als brommer te wachten voor het stoplicht, zorg ervoor dat de automobilisten jou ook goed zien en verstop je zelf niet tussen de auto’s. Extra tip: het knopje van het verkeerslicht op het fietspad kun je het best met je ellenboog bedienen.

5. Wel of niet achterop?
Spring maar achterop bij mij? Nu even niet. Achterop de scooter kun je geen 1,5 meter afstand houden. Een vriend of collega die niet tot je huishouden behoort mag dus niet achterop springen.

Tips voor op de fiets
1. Zoek interactie
Veilig en coronaproof de weg op begint met interactie. Zoek contact met andere weggebruikers en laat merken dat je ze ziet zitten. Dat kan door oogcontact, een handgebaar als je voorrang verleent of een glimlach. Laat zien wat je van plan bent en geef elkaar de tijd en ruimte. Dat is niet alleen veilig, maar geeft ook een goed gevoel.

2. Houd voldoende afstand
Blijf altijd op ruime afstand van je voorligger fietsen. In ieder geval op 1,5 meter, maar hoe meer afstand hoe beter. Als je goed rechts aanhoudt, is het makkelijker om afstand te houden van tegenliggers. Dat geldt ook voor de dode hoek bij zware voertuigen. Kom niet in de dode hoek. Blijf er rechts en ruim achter en houd minstens 3 meter afstand.

3. Haal ruim in
Wil je iemand inhalen? Laat dan weten dat je eraan komt! Gebruik je bel, begin op tijd en haal ruim in. Dan weet je zeker dat andere weggebruikers jou ook zien zitten. Wist je trouwens dat je als fietser ook via de rijbaan mag inhalen? Je bent dus niet verplicht om op de fietsstrook te blijven. Zorg er hierbij dan wel voor dat je interactie zoekt met het verkeer op de rijbaan.

4. Ruim in de rij voor het verkeerslicht
Sta je te wachten voor een druk verkeerslicht? Wacht dan ruim achter elkaar in plaats van naast elkaar. Als het verkeerslicht op groen springt, laat je eerst je voorganger rustig wegrijden. Extra tip: het knopje van het verkeerslicht kun je het best met je ellenboog bedienen.

Tips voor in de auto
1. Zoek interactie
Veilig en coronaproof de weg op begint met interactie. Zoek contact met andere weggebruikers en laat merken dat je ze ziet zitten. Dat kan door oogcontact, een handgebaar als je voorrang verleent of een glimlach. Laat vroegtijdig zien wat je van plan bent en geef elkaar de tijd en ruimte. Dat is niet alleen veilig, maar geeft ook een goed gevoel.

2. Geef fietsers, scooter- en motorrijders de ruimte
Fietsers en scooterrijders hebben meer ruimte nodig om zich aan de 1,5 meterregels te houden. Ook bij het stoplicht. Jij kunt ze als automobilist daar bij helpen! Wees extra alert, houd rekening met hun nieuwe situatie en geef deze weggebruikers de tijd en ruimte om afstand te houden.

3. Houd rekening met uitwijkende fietsers en scooterrijders
Inhalen op de fiets en bromfiets is in coronatijd een stuk lastiger. Om de 1,5 meter afstand te bewaren, zullen fietsers en bromfietsers steeds vaker uitwijken naar de rijbaan. Houd hier rekening mee als je met de auto de weg op gaat!

4. Wie mag er meerijden?
Doordat je dicht bij elkaar zit in de auto, loop je een grotere kans om het coronavirus te krijgen én om het te verspreiden. Rij daarom het liefst alleen of met personen uit je eigen huishouden. Rijden er personen mee uit een ander huishouden? Draag een mondkapje. Eén collega of vriend mee laten rijden mag, maar zorg dat je nooit met drie of meer personen in de auto zit die niet uit hetzelfde huishouden komen. Dat is onveilig en strafbaar.

5. Stel onderhoud niet uit
Misschien dat je je auto de afgelopen maanden niet of nauwelijks hebt gebruikt. Dat kan gevolgen hebben voor de staat van je auto, zoals je motor of banden, en daarmee ook op de verkeersveiligheid. Stel daarom het onderhoud van je auto niet uit. En dat hoeft ook niet, want gedurende de crisis zijn werkplaatsen opengebleven en gelden er op dit moment strikte hygiëne protocollen waardoor je zonder risico je auto voor onderhoud kunt aanbieden.

Tips voor op de motor
1. Zoek interactie
Veilig en coronaproof de weg op begint met interactie. Dat is des te belangijker nu het aantal motoren op de weg toeneemt en medeweggebruikers zich meer bewust moeten worden van het groeiende aantal motoren op de weg. Zoek contact met andere weggebruikers en laat merken dat je ze ziet zitten. Dat kan door oogcontact, een handgebaar als je voorrang verleent of een glimlach. Dat is niet alleen veilig, maar geeft ook een goed gevoel.

2. Geef fietsers en scooterrijders de ruimte
Fietsers en scooterrijders hebben meer ruimte nodig om zich aan de 1,5 meterregels te houden. Ook bij het stoplicht. Jij kunt ze als motorrijder daar bij helpen! Wees extra alert, houd rekening met hun nieuwe situatie en geef deze weggebruikers de tijd en ruimte om afstand te houden.

3. Houd rekening met uitwijkende fietsers
Inhalen op de fiets of snorfiets is in coronatijd een stuk lastiger. Om de 1,5 meter afstand te bewaren, zullen fietsers en snorfietsers steeds vaker uitwijken naar de rijbaan. Houd hier rekening mee als je met de motor de weg op gaat!

4. Wel of niet achterop?
Spring maar achterop bij mij? Nu even niet. Achterop de motor kun je geen 1,5 meter afstand behouden, maar aangezien je veilige motorkleding draagt en een helm is dat voor een motorrijder geen probleem.

Tips voor in de vrachtwagen
1. Zoek interactie
Veilig en coronaproof de weg op begint met interactie. Zoek contact met andere weggebruikers en laat merken dat je ze ziet zitten. Dat kan door oogcontact, een handgebaar als je voorrang verleent of een glimlach. Dat is niet alleen veilig, maar geeft ook een goed gevoel.

2. Geef fietsers en scooterrijders de ruimte
Fietsers en scooterrijders hebben meer ruimte nodig om zich aan de 1,5 meterregels te houden. Ook bij het stoplicht. Jij kunt ze daar bij helpen! Wees extra alert (ook op de dode hoek), houd rekening met hun nieuwe situatie en geef deze weggebruikers de tijd en ruimte om afstand te houden.

3. Houd rekening met uitwijkende fietsers
Inhalen op de fiets is in coronatijd een stuk lastiger. Om de 1,5 meter afstand te bewaren, zullen fietsers steeds vaker uitwijken naar de rijbaan. Houd hier rekening mee als je met de vrachtwagen de weg op gaat!

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling