Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

'Ook Nederlandse apothekers gaan vervuilde paracetamol onderzoeken'

Ook de de beroepsorganisatie voor apothekers gaat paracetamol die verkocht wordt in Nederland onderzoeken op kankerverwekkende stoffen, zo meldt de organisatie aan NRC.

Dit na eerdere berichtgeving van van de krant en Zembla dat er mogelijk een paracetamol met een kankerverwekkende stof op de Nederlandse markt is terechtgekomen. Het zou gaan om de stof stof 4-chlooraniline, afgekort PCA, in paracetamol van de Chinese producent Anqiu Lu'an Pharmaceutical.

Vorige week meldden Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en het College ter Beoordeling Geneesmiddelen (CBG) al te gaan testen of de signalen over vervuilde paracetamol kloppen. Aanvankelijk wilden ze geen onderzoek uitvoeren omdat de concentratie van de stof ver onder de de maximum gestelde hoeveelheid ligt en er geen reden zou zijn tot zorgen.

De apothekersvereniging heeft daarom besloten zelf een onderzoek uit te voeren. "Als apothekers zijn we wetenschappelijk opgeleid en als wetenschapper moet je altijd nieuwsgierig blijven”, zegt Aris Prins, de voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) tegen NRC.

"Vanuit die nieuwsgierigheid zeg ik: wij gaan de paracetamol in ons eigen laboratorium onderzoeken. Ik kan zó aan tien doosjes komen die bij de supermarkt, drogist en apotheek verkocht worden.”

Concern levert grondstoffen aan Nederlandse farmaceut
Zembla en NRC lieten monsters van paracetamol van Anqiu Lu'an Pharmaceutical onderzoeken door een gecertificeerd laboratorium in Duitsland. Drie partijen bleken vervuild te zijn met PCA.

De aangetroffen concentratie PCA is minder dan de maximumhoeveelheid die het Europees Geneesmiddelenbureau EMA hanteert. Het CBG gaat ook uit van het door de toezichthouder vastgestelde maximum.

De Europese voedselveiligheidsautoriteit EFSA hanteert echter een veel lagere maximumhoeveelheid dan het EMA: waar het EMA zes pillen paracetamol met deze stof acceptabel vindt, is één pil volgens de EFSA al een te hoog risico op kanker, schrijven Zembla en NRC.

De paracetamol is mogelijk op de Nederlandse markt beland, omdat Anqiu Lu'an Pharmaceutical grondstoffen levert aan farmaceut Apotex in Leiden. De farmaceut maakt paracetamol voor onder meer Albert Heijn, Jumbo, Etos en Kruidvat.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling