Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Live Foto op iPhone? Zo maak je bewegende foto’s

Foto’s maken die bewegen? Het kan met de Live Foto-functie voor de iPhone. En het leuke is: deze kun je voor een heleboel dingen gebruiken. Welke dat zijn én hoe je leuke Live Foto’s maakt? Ontdek het in dit blog! Dan kom je er ook achter of er voor Android ook zo’n functie is…

Wat is Live Foto voor iPhone?
wat is live foto iphoneMet Live Foto voor iPhone maak je een korte video zonder geluid die je opslaat als foto. Deze ‘bewegende foto’s’ kun je maken via een speciale foto-instelling in de camera-app van je iPhone. Vanaf het moment dat je de foto schiet, maakt je iPhone een korte opname. Zo komen foto’s tot leven. Alsof je bewegende foto’s uit de wereld van Harry Potter ziet. Kijk maar!

Live Foto inschakelen: hoe doe ik dat?
live foto iphone inschakelenIn de camera-app van je iPhone bepaal je zelf of je Live Foto standaard aan of uit wilt hebben:

Open de camera-app.
Bovenaan in beeld zie je een paar icoontjes. De middelste is voor Live Foto.
Als er een streep door staat, staat de instelling uit.
Druk je op het icoontje en wordt hij geel? Dan is Live Foto ingeschakeld!
Foto’s die je nu maakt zijn Live Foto’s.
Zo bewerk je een Live Foto
Je kunt op allerlei manieren originele Live Foto’s met je iPhone maken. Het maken van een Live Foto is daarvan pas het begin: de pret begint met het bewerken. Want man-o-man: aan bewerkingsmogelijkheden geen gebrek met Live Foto voor de iPhone!

Hoe bewerk ik een Live Foto?
live foto iphone bewerkenNa het maken van een Live Foto, kun je ‘m bewerken. Ga daarvoor naar de Foto’s-App van je iPhone. Je kunt nu op twee manieren de Live Foto bewerken:

Veeg omhoog. Je kunt nu effecten toevoegen aan je Live Foto. Ook kun je bij ‘Personen’ zien wie de iPhone op de foto herkent van eerder genomen foto’s. Ook zie je waar de foto is genomen, in het kaartje onder ‘Plaatsen’.
Druk op ‘Wijzig’. Je hebt nu een heleboel bewerkingsmogelijkheden. Daarover later meer!
Effecten toevoegen
Live Foto heeft vier effecten voor de bewegende foto’s. Het standaardeffect is ‘Live’, waarbij het beeld chronologisch wordt afgespeeld. Welke effecten er nog meer zijn?

Stuiter: creëert een boomerangeffect. Het beeld speelt chronologisch af en daarna achterstevoren.
Herhaal: speelt de Live Foto telkens opnieuw af.
Lange belichting: voegt alle frames uit de Live Foto samen tot een wazig geheel. Leuk voor een foto van een waterval!
Live Foto’s wijzigen
live foto iphone wijzigenEffect toegevoegd? Mooi! Dan kun je nu op andere manieren ook je Live Foto gaan bewerken. Want aan mogelijkheden daarvoor geen gebrek. Belichting, helderheid, contrast, lichtkleuren, donkerkleuren, verzadiging, levendigheid, warmte, tint, scherpte, ruisonderdrukking: met een slider kun je het allemaal ‘tweaken’. En dan zijn dat nog niet eens alle instellingen die je aan de Live Foto op je iPhone kunt veranderen. Klaar met bewerken? In de Foto’s-app staat het resultaat. Wil je een Live Foto afspelen? Houd ‘m dan ingedrukt.

Live Photo instellen als achtergrond
live foto iphone achtergrondHeb je een mooie Live Foto op je iPhone gemaakt? Dan kun je ervoor zorgen dat je er altijd van kunt genieten. Je kunt een bewegende Live Foto namelijk instellen als achtergrondfoto voor je vergrendelde toegangsscherm. Zo stel je dat in:

Open de ‘Instellingen’-app.
Ga naar ‘Achtergrond’.
Druk op ‘Kies een nieuwe achtergrond’.
Selecteer de Live Foto.
Je ziet nu een voorbeeld. Let op: druk op het Live Foto-icoontje onderin beeld (dezelfde als in de camera-app). Dan gaat de Live Foto ook bewegen als achtergrondfoto.
Druk op ‘Stel in’.
Druk op ‘Toegangsscherm’. Je kunt een Live Foto ook tonen op het beginscherm (het scherm waarop je je apps ook ziet), maar dan beweegt het beeld niet als je je vinger erop houdt.
Tadaa! Je Live Foto is nu ingesteld als foto voor je toegangsscherm. Houd het scherm ingedrukt om ‘m te laten bewegen.
GIF’je maken van Live Foto’s
live foto iphone gifJe Live Foto’s zijn bewegende foto’s. Weet je wat dat ook zijn? GIF’jes! En het mooie daarvan is dat je ze kunt uploaden naar WhatsApp: leuk om te delen in de vrienden- of familie-app. GIF’jes doen het namelijk ook op Android-telefoons, terwijl Live Foto alleen op de iPhone werkt.

Zo verstuur je een Live Foto als GIF’je via WhatsApp:

Ga naar de Foto’s-App en selecteer de Live Foto die je wilt delen.
Veeg omhoog en stel ‘Herhaal’ of ’Stuiter’ in als effect. Op die manier blijft het beeld van een Live Foto altijd bewegen, net als met een GIF’je.
Druk linksonder op het delen-icoontje (het vierkantje met een pijltje omhoog).
Druk op ‘WhatsApp’ en selecteer met wie je de Live Foto wilt delen.
Druk op ‘Versturen’.
Je Live Foto wordt nu als GIF’je verstuurd via WhatsApp!
Op een andere manier een GIF’je van je Live Foto maken? Dat kan ook. Met de gratis iOS-app Lively.

Live Foto’s maken met Android, kan dat?live foto android
Zeker! De meeste fabrikanten van Android-telefoons hebben een soortgelijke mogelijkheid in hun camera-app. Zo heeft Samsung de instelling ‘bewegingsfoto’. Ook Huawei heeft een standaard Live Foto-mogelijkheid in zijn camera-app ingebouwd. Kun je met jouw Android-telefoon geen Live Foto’s maken? Geen probleem. Download dan de gratis Bewegende foto’s-app van Google.

Dataverbruik en Live Foto’s, hoe zit dat?
Live Foto’s zijn qua grootte iets groter dan gewone foto’s. Dit komt een bewegende foto is opgebouwd uit maximaal dertig foto’s. Door slimme technologie is een Live Foto gemiddeld twee keer zo groot als een gewone foto. De camera-app legt namelijk de verschillen tussen de foto’s vast en recyclet beeld dat overeenkomt. Zo zijn Live Foto’s niet al te groot qua formaat. Ook Live Foto’s kun je dus gerust versturen als je een grote Sim Only internetbundel hebt.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling