• Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Elia pakt historische landstitel met Basaksehir, De Vrij helpt Inter aan punt

Eljero Elia is met Istanbul Basaksehir kampioen van Turkije geworden. De ploeg van coach Okan Buruk verzekerde zich van de landstitel door zondag met 1-0 te winnen van Kayserispor. In de Serie A speelde Internazionale mede door een treffer van Stefan de Vrij met 2-2 gelijk bij AS Roma.

Mahmut Tekdemir maakte in de negentiende minuut op aangeven van Gaël Clichy het enige doelpunt voor Basaksehir tegen Kayserispor. Tien minuten voor rust verzuimde Edin Visca de marge te verdubbelen door een penalty te missen. In de tweede helft viel het licht uit in het Fatih Terim Stadion, waardoor de wedstrijd tijdelijk moest worden stilgelegd.

De 33-jarige Elia stond in de basis bij Basaksehir, waar hij sinds 2017 uitkomt. De dertigvoudig Oranje-international werd elf minuten na rust gewisseld. Bij Kayserispor deed Ben Rienstra de hele wedstrijd mee.

Door de overwinning is Basaksehir met nog één speelronde voor de boeg niet meer in te halen door Trabzonspor, de laatst overgebleven concurrent. Het verschil tussen de koploper en de nummer twee bedraagt zeven punten.

Trabzonspor verloor in een spektakelstuk met 3-4 van Konyaspor. Mede door twee treffers van voormalig FC Groningen-spits Alexander Sørloth leidde de thuisploeg lange tijd met 3-1, maar in de slotfase scoorde Konyaspor driemaal.

Voor Basaksehir is het de eerste landstitel in de clubgeschiedenis. De formatie uit Istanboel werd al wel tweemaal tweede in de Süper Lig. Vorig jaar eindigde de ploeg als tweede achter Galatasaray en in 2017 achter Besiktas.