Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Iraans passagiersvliegtuig moest uitwijken voor Amerikaanse straaljagers

en Iraans passagiersvliegtuig heeft donderdagavond boven Syrisch grondgebied sterk moeten uitwijken omdat twee Amerikaanse straaljagers te dicht in de buurt kwamen. Dat meldt het officiële Iraanse persbureau IRIB. Het Amerikaanse leger bevestigt dat er een "visuele inspectie" werd gehouden omdat het vliegtuig dicht in de buurt van Amerikaanse troepen kwam.

De piloot moest snel van hoogte veranderen om een botsing te voorkomen, daarbij zouden enkele passagiers lichtgewond zijn geraakt.

Het vliegtuig van Mahan Air was op weg van de Iraanse hoofdstad Teheran naar de Libanese hoofdstad Beiroet, en werd volgens de piloot boven Syrisch grondgebied genaderd door twee straaljagers.

De piloot nam contact op met de twee straaljagerpiloten om hen te waarschuwen om een veilige afstand te houden, zij identificeerden zich als Amerikanen. Het vliegtuig kon na de manoeuvre even later veilig landen in Beiroet.

De Iraanse regering gaat het incident onderzoeken.

VS: 'visuele inspectie op één kilometer afstand'
Het Amerikaanse legercommando dat overzicht heeft op Amerikaanse troepen in de regio bevestigt dat een F-15-straaljager een visuele inspectie heeft gehouden van het Iraanse passagiersvliegtuig toen die in de buurt vloog van Amerikaanse troepen in Syrië.

Volgens een woordvoerder is de straaljager op één kilometer afstand gebleven. "De visuele inspectie was nodig om de veiligheid te garanderen van het At Tanf-garnizoen", een legereenheid waar ook Amerikaanse soldaten deel van uitmaken.

Toen de piloot van de straaljager gezien had dat het een passagiersvliegtuig was van Malah Air, werd er weer meer afstand genomen. De onderschepping werd uitgevoerd volgens de internationale afspraken, aldus de legerwoordvoerder.

Al langer spanningen tussen VS en Iran
De Verenigde Staten heeft in 2011 sancties opgelegd aan Mahan Air, volgens de VS zou de vliegtuigmaatschappij de Iraanse Revolutionaire Garde steunen, financieel en anderszins. De VS en Israël beschuldigen Mahan Air ervan om wapens te vervoeren voor aan Iran gelieerde rebellen in Syrië.

Het botert niet tussen Iran en de VS sinds de Amerikaanse president Donald Trump in 2018 aankondigde uit het atoomakkoord uit 2015 te stappen en het sanctieregime tegen Iran aan te scherpen.

Op 3 januari 2020 werd de Iraanse generaal Qassem Soleimani in Bagdad gedood door een Amerikaanse droneaanval. Iran sloeg terug met een raketaanval op Amerikaanse troepen in Irak, waarbij geen doden vielen.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling