Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Verplicht in quarantaine na contact met coronapatiënt, niet naleven is strafbaar

Als na onderzoek van de GGD blijkt dat iemand in contact is gekomen met een met het coronavirus besmet persoon, moet diegene voortaan verplicht in quarantaine. Dat schrijft coronaminister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer. Tot dusver gold er alleen een dringend advies.

Als iemand van de GGD hoort dat die in contact is geweest met een besmet persoon, zal die worden opgeroepen twee weken thuis te blijven. Op naleving 'zal dan ook gecontroleerd worden', schrijft De Jonge. 'Wie zich niet aan een opgelegde gedwongen quarantainemaatregel houdt, pleegt een strafbaar feit.'

De GGD controleert nu al steekproefgewijs, per telefoon, of mensen zich aan een thuisquarantaine houden. De diensten blijven dat doen. Gebeurt dat niet, dan kan een rechter een verplichting opleggen.

Houdt iemand zich daar ook niet aan, dan kan er een straf volgen. De controle van de verplichte quarantaine zal een taak van de veiligheidsregio’s worden. Het is aannemelijk dat daarbij een rol is weggelegd voor de bijzondere opsporingsambtenaren (boa's).

Wat voor straf overtreders riskeren, dat werkt het Openbaar Ministerie de komende tijd uit. Uiteindelijk is het aan de rechter een straf op te leggen. De strengere regels moeten halverwege volgende week ingaan.

Controle van verplichte quarantaine
Het zou geen goed plan zijn de bijzondere opsporingsambtenaren (boa's) de controle van een verplichte quarantaine te laten uitvoeren, omdat zij al genoeg taken hebben. Dat zegt voorzitter Richard Gerrits van vakbond BOA ACP. 'Het is geen goed idee als dat alleen op het bordje van de boa's komt te liggen', zegt Gerrits. 'Die worden al genoeg belast.'

De voorzitter meent dat als controle bij mensen thuis zal plaatsvinden, dat eerder een taak is voor de politie. 'Die is gewend bij mensen thuis te komen, boa's zijn er meer voor de openbare ruimte.' Als de taken in afstemming met de politie worden uitgevoerd, dan is het volgens Gerrits een ander verhaal. 'Maar er is verder niets naar de boa's hierover gecommuniceerd, dus wij zijn erg nieuwsgierig wat de precieze invulling gaat worden.'

De controle van verplichte quarantiane zal een taak van de veiligheidsregio's worden, en het is aannemelijk dat daarbij een rol is weggelegd voor de boa's. Wat voor straf overtreders riskeren, dat werkt het Openbaar Ministerie de komende tijd uit. De strengere regels moeten halverwege volgende week ingaan.

Kabinet wil zelfde verplichting voor reizigers uit oranje land
Ook op andere gebieden wordt de oproep tot quarantaine minder vrijblijvend. Zo wil het kabinet reizigers uit zogenoemde oranje gebieden, kunnen verplichten in thuisquarantaine te gaan. Een juridische basis voor zo'n maatregel is er echter nog niet. Het kabinet wil de wet hiervoor aanpassen.

Radar heeft onderzocht of hier draagvlak voor is. Uit een poll onder ruim 3.600 respondenten blijkt dat ongeveer de helft in vrijwillige thuisquarantaine zou gaan na terugkomst uit een 'oranje land'. Maar lapt de rest dan de regels volledig aan de laars? Bekijk de resultaten van ons onderzoek via onderstaande link.

Polluitslag: In thuisquarantaine?

Verplicht meewerken aan bron- en contactonderzoek?
Ook onderzoekt het kabinet of mensen verplicht kunnen worden mee te werken aan het bron- en contactonderzoek. Volgens de GGD's waren er de afgelopen weken steeds meer mensen die weigerden mee te werken.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling