Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

10 tips om de batterij van je smartphone te sparen

Hoe fantastisch smartphones ook zijn, de batterij blijft de achilleshiel van deze mobiele metgezellen. De meeste smartphones houden het met één batterijlading nauwelijks een dag vol. Met deze tien tips laat je je batterij langer meegaan.

1. Schermhelderheid aanpassen
De grootste energieslokop van een smartphone is het scherm. Niet alleen de grootte is daarbij van tel - die kan je achteraf ook moeilijker zelf aanpassen - maar ook de helderheid speelt een belangrijke rol. De meeste telefoons bieden intussen de mogelijkheid om de helderheid van het scherm automatisch aan te passen aan de lichtomstandigheden. Zo bespaar je al heel wat, maar nog beter is om de helderheid van je display zelf zo laag mogelijk te zetten en het verbruik op die manier terug te schroeven.

2. Schakel het scherm sneller uit
Er valt ook wat batterijwinst te boeken door de snelheid waarmee het scherm zichzelf uitschakelt naar beneden te halen. Hier moet je uiteraard zelf een beetje aanvoelen wat voor jou het beste werkt - als je nogal traag typt, wil je niet dat na elke letter je scherm uitvalt - maar in veel gevallen zal 15 seconden al volstaan. Deze timeout-optie heeft op elke telefoon een andere naam, maar je vindt het wel bij de instellingen van het scherm.

3. Bluetooth uitzetten
Bluetooth is handig. Meer nog: Bluetooth redt levens, door in de auto handenvrij te bellen. Maar als je niet in de auto zit of niet een van die mensen bent die een hele dag met zo'n oortje rondloopt, heb je het eigenlijk niet nodig. Schakel je Bluetooth-verbinding dus gewoon uit om te vermijden dat er voortdurend gezocht wordt naar andere Bluetooth-toestellen om mee te koppelen.

4. Ook wifi en 3G?
Naast Bluetooth is ook wifi een echte batterijslokop. Uiteraard wil je liefst online via een draadloos netwerk, om te vermijden dat je veel te dure 3G-abonnement binnen de kortste keren zijn maandelijkse limiet bereikt, maar als je onderweg bent is de kans klein dat je voldoende draadloze netwerken vindt die voor jou openstaan. Gewoon uitschakelen dus van zodra je de deur uitstapt en buiten het bereik van je thuis- of je kantoornetwerk gaat. Je zou ook de mobiele dataverbinding kunnen uitzetten om je batterij te sparen (en overschakelen op de airplane-modus), maar dan ben je wel heel extreem bezig en koop je misschien beter een gewone klassieke telefoon, zonder snufjes.

Het is trouwens niet de wifiverbinding zelf die veel van je batterij vergt, maar de constante zoektocht naar een bruikbaar signaal. En smartphones mogen dan wel 'smart' genoeg zijn om het tevergeefse zoeken naar een bruikbaar signaal na een tijdje op te geven, je wil vermijden dat je telefoon een signaal vindt en de hele tijd schakelt tussen een zwak signaal en geen signaal.

5. Pas op met GPS en locatiediensten
Bluetooth en wifi zijn evenwel klein bier in vergelijking met de batterijverslinder die de GPS-chip van je smartphone is. Als die actief is, ontvangt die aanhoudend signalen van satellieten om je locatie zo nauwkeurig mogelijk te bepalen. Heel wat apps maken gebruik van de locatiegegevens van de GPS. Sta dus even stil of je die toegang wel wil geven. Niet alleen omwille van batterijdoeleinden trouwens - het kan ook geen kwaad om eens na te denken over je privacy. Hoe dan ook: een app die in de achtergrond je GPS-chip wakker houdt, zuigt je batterij binnen de kortste keren leeg.

6. Niet vibreren!
Veel mensen verkiezen om hun telefoon te laten trillen als iemand hen opbelt, en niet hun beltoon door de kamer te laten schallen. Begrijpelijk, maar minder goed voor je batterij. En dat is ook logisch: een beltoon moet enkel een membraantje in de speaker van je telefoon voldoende doen trillen om een geluid te produceren, terwijl zo'n triltoon opgewekt wordt door een motortje in de telefoon die een klein gewicht heen en weer laat bewegen. Je zou alle geluids- en trillingsmeldingen ook gewoon kunnen uitschakelen en je telefoon in het zicht leggen, zodat je ziet wanneer je gebeld wordt. Zo verbruik je het minste energie, en worden je collega's ook niet gestoord.

7. Wees spaarzaam met meldingen
Apps worden voortduren geüpdatet, of zijn gemaakt om specifieke dingen op het internet in de gaten te houden en je op de hoogte te brengen als er iets verandert. Dat doen ze maar al t evaak door een geluidje af te spelen, een melding op het scherm te toveren of een led-lichtje te doen branden. Allemaal dingen die energie verbruiken, en dus moet je je beraden of dat het je wel waard is. Uiteraard wil je wel weten als je een gesprek hebt gemist of een sms hebt gekregen, maar is het echt nodig om meteen op de hoogte te worden gebracht als de koeien moeten gemolken worden in Farmville of als iemand op Facebook reageert op jouw reactie?

8. Regelmatig opladen
Over hoe je de batterij van je smartphone correct moet behandelen bestaan veel misverstanden. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het niet goed om lithium-ionbatterijen (zoals die in je telefoon) helemaal te laten leeglopen alvorens ze opnieuw op te laden. Sluit de lader dus aan voor je telefoon het voor bekeken houdt - er is een reden waarom je al een melding krijgt als het batterijniveau onder de 20% zakt.

Je batterij zal langer meegaan als je ze vaker oplaadt, ook als de indicator nog 50% aangeeft. Het is ook niet nodig om je batterij telkens tot de volledige 100% opnieuw te laden. Een laatste laadtip: vermijd om je telefoon aan de lader te laten hangen nadat de batterij is opgeladen. Het is dus géén goed idee om je smartphone in te pluggen als je gaat slapen, en het toestel pas de volgende ochtend te ontkoppelen.

9. Hou je telefoon fris
Een gouden tip met de zomer in het vooruitzicht: vermijd warmte. Leg je telefoon dus niet in de zon, laat hem niet een hele dag achter in de auto, en haal het toestel uit je broekzak om het zo koel mogelijk te houden. Hoe warmer een batterij wordt, hoe sneller ze het zal begeven.

10. Gewoon uitzetten
Het lijkt voor de hand liggend, maar we geven het toch mee: als je wil dat je smartphone zo lang mogelijk bruikbaar blijft, schakel hem dan geregeld uit. Moet je voor een paar uur in vergadering? Zet je telefoon uit en laat hem achter op je bureau. Een etentje met vrienden? Uitzetten die handel. Je tafelgenoten zullen blij zijn met je onverdeelde aandacht, en jij houdt nog genoeg batterij in je telefoon om na afloop meteen een update op Facebook of Twitter te zetten.

Al deze afzonderlijke tips zullen op zichzelf geen gigantische verschillen teweegbrengen, en afhankelijk van hoe je je smartphone gebruikt is de ene tip al haalbaarder dan de andere, maar als je wil dat je batterij langer meegaat loont het de moeite om er de nodige aandacht aan te besteden.

Wie echt veel onderweg is, kan ook uitkijken naar een speciale case waar een extra batterij in verwerkt zit - zoek in Google op battery case voor jouw smartphone. Voor Android-gebruikers zijn er verschillende apps en widgets die je kunnen assisteren. JuiceDefender kwijt zich bijvoorbeeld goed van die taak.

Heb je zelf nog tips om de batterij van je smartphone te sparen? Laat van je horen in de reacties.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling