Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

57 jaar na 'I have a dream' stroomt Washington D.C. opnieuw vol met betogers

Duizenden mensen liepen vrijdag een mars tegen racisme in Washington D.C.. Ze deden dat precies 57 jaar nadat Martin Luther King zijn historische "I have a dream"-speech hield in de Amerikaanse hoofdstad.

Bij de mars naar het Washington Monument in het politieke centrum van de stad, riepen activisten en politieke leiders op tot structurele verandering na een lange zomer vol protesten, die begon met de dood van de zwarte George Floyd tijdens zijn arrestatie.

Op de locatie van de mars gaf dominee en Nobelprijswinnaar Martin Luther King Jr. in 1963 zijn beroemde "I have a dream"-speech, een keerpunt in de geschiedenis van de Amerikaanse burgerrechtenbeweging. King stond bekend om zijn vreedzame protesten en gebruik van burgerlijke ongehoorzaamheid.

Politici, activisten en nabestaanden van King en Floyd spraken na de mars de activisten toe. Ze benadrukte het belang van stemmen tijdens de aankomende presidentiële verkiezingen. Ook spraken ze over de verbinding tussen LHBT-rechten, rechten van de zwarte gemeenschap en van mensen met een handicap.

Ook de Democratische nominatie voor vicepresident Kamala Harris sprak het publiek toe, via een vooraf opgenomen videoboodschap.

Zoon van King spreekt
"Je hebt misschien de dromer vermoord, maar je kan de droom niet vermoorden", zei dominee en leider binnen de burgerrechtenbeweging Al Sharpton tijdens de mars. King werd in 1968 doodgeschoten buiten een motel.

"Op zoveel manieren staan we vandaag in de symbolische schaduw van de geschiedenis. Maar we maken nu ook samen geschiedenis", zei Martin Luther King III, de zoon van Martin Luther King Jr.

De mars in Washington D.C. was met zijn enkele duizenden deelnemers kleiner dan die in 1963, toen er een zo'n kwart miljoen mensen naar de hoofdstad kwamen. Anno 2020 heeft het district vanwege corona echter quarantaineverplichtingen opgesteld voor mensen uit 27 staten.

Volgens een vergunning die de stad dinsdag voor het protest uitgaf, zouden zo'n 50.000 mensen de mars bijwonen.

Protesten laaien op na neerschieten Blake
Demonstranten protesteren sinds de dood van Floyd door heel het land tegen politiegeweld, waar zwarte mensen onevenredig vaak het slachtoffer van zijn in de VS. Over de hele wereld betoogden mensen met protesten steun aan de demonstraties.

De protesten zijn onlangs opnieuw tot een kookpunt gekomen na de gewelddadige arrestatie van Jacob Blake in Kenosha, Wisconsin. De zwarte Blake werd door een agent zeven keer in zijn rug geschoten. Hij overleefde, maar is volgens zijn advocaten verlamd geraakt.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling