Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Twaalf jaar cel geëist tegen Curaçaos echtpaar dat stagiair van rots gooide

Het Openbaar Ministerie (OM) op Curaçao heeft vrijdag een celstraf van twaalf jaar geëist tegen een echtpaar dat ervan verdacht wordt een Nederlandse stagiair te hebben ontvoerd. De man en vrouw zouden het 17-jarige meisje uit Haaksbergen vorig jaar onder meer van een rots de zee in hebben gegooid.

De stagiair zou ook zijn beroofd en aangerand door het echtpaar. Ze overleefde de ontvoering door zich in het water schuil te houden onder een rots.

Het incident vond plaats op 25 augustus vorig jaar. De twee verdachten zouden haar een lift hebben gegeven, waarna ze haar dwongen geld van haar rekening te pinnen. Ook gebruikten ze geweld tegen haar. Tijdens een regiezitting in januari vertelde het slachtoffer dat ze het gevoel had in een nachtmerrie te zijn beland.

Nadat het meisje in de zee was gegooid, wist ze uiteindelijk zwemmend een strand te bereiken. Daar werd ze gevonden door een vrouw die haar naar de politie bracht. Via beveiligingsbeelden bij de pinautomaten waar het meisje gedwongen werd om geld op te nemen, zijn de daders uiteindelijk gepakt.

Echtpaar trekt bekentenis in
Het echtpaar heeft in januari schuld bekend, maar kwam daar vrijdag op terug. De stagiair zou drugs bij hen hebben willen kopen, maar had geen contact geld bij zich. Dat zou volgens de man verklaren waarom hij samen met haar bij een pinautomaat is vastgelegd. De man en vrouw ontkennen het meisje te hebben ontvoerd, aangerand of van rotsen te hebben gegooid.

Volgens het OM zijn de ontvoering en mishandeling echter bewezen. De rechter doet op 6 november uitspraak.

Copyright © 2020 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling