Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

'Samsung krijgt toestemming van VS om schermen aan Huawei te verkopen'

Samsung Display heeft van het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken een licentie gekregen waarmee de schermtak van Samsung weer oledschermen aan Huawei mag verkopen, meldt ZDNet dinsdag op basis van ingewijden.

De handel tussen Samsung en Huawei werd vorige maand stilgelegd vanwege Amerikaanse sancties tegen het Chinese techbedrijf. Op 15 september traden nieuwe regels in werking, waardoor chipfabrikanten die van Amerikaanse technologie gebruikmaken geen zaken meer mogen doen met Huawei. Ook Samsungs schermen werken met Amerikaanse technologie.

Huawei staat in de Verenigde Staten op een lijst van bedrijven die de nationale veiligheid kunnen bedreigen. De Amerikaanse overheid is bezorgd dat de Chinese autoriteiten de apparatuur van Huawei gebruiken voor spionage. Huawei ontkent dat.

Bronnen van ZDNet zeggen dat de sancties vooral betrekking hebben op onderdelen die digitaal data opslaan. Schermen zouden daarom wel verhandeld mogen worden. Ook andere bedrijven, zoals het Koreaanse LG, hebben een licentie aangevraagd om schermpanelen te kunnen verkopen.

Copyright © 2020 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling