Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Kamer wil einde maken aan verklaring over afwijzen homoseksualiteit op scholen

De Tweede Kamer wil dat er een einde komt aan de toelatingsverklaring die sommige reformatorische scholen gebruiken waarin homoseksualiteit wordt afgewezen. Als ouders zo'n verklaring niet ondertekenen, mag een school hun kinderen weigeren.

SP, D66, GroenLinks, PvdA en VVD vinden de verklaring "volstrekt onacceptabel" en vragen het kabinet hier "met spoed" een einde aan te maken.

De partijen reageerden op een verhaal in Trouw van maandag waarin twee homoseksuele twintigers vertellen over hun ervaringen op een reformatorische school. Hun ouders moesten zo'n 'identiteitsverklaring' ondertekenen waarin homoseksualiteit wordt afgewezen.

Minister Arie Slob (Onderwijs) zei maandag in een Kamerdebat over burgerschapsonderwijs dat scholen onder het mom van vrijheid van onderwijs dit mogen doen. Wel moet er in de school "een veilig schoolklimaat" zijn, benadrukte de bewindsman. Hij erkende dat dat kan zorgen voor "een spanningsveld".

Het burgerschapsonderwijs moet er juist voor zorgen dat leerlingen "kennis en respect" wordt bijgebracht over "de basiswaarden van de democratische rechtsstaat".

'Veiligheid en afwijzen homoseksualiteit gaan niet samen'
Maar die veiligheid en de vrijheid om homoseksualiteit af te wijzen, gaan niet samen, vindt onder anderen D66-Kamerlid Paul van Meenen.

"Ouders gaan met hun kind van elf dat zich nog niet seksueel heeft ontwikkeld naar die school. Dan moeten zij een verklaring ondertekenen, anders komt hun kind niet binnen. Daarna ontwikkelt dat kind zich en wordt het onveilig omdat die verklaring is ondertekend. Kan een omgeving met zo'n verklaring veilig zijn?", vroeg Van Meenen.

Slob wekte verbazing bij de Kamerleden door te stellen dat een school "grondwettelijk de vrijheid heeft" om zo'n identiteitsverklaring te vragen. "Scholen mogen eisen stellen aan toelating."

"Dit is echt lastig te rijmen", zei PvdA'er Kirsten van den Hul over Slobs antwoord. "Er is geen sprake van gelijkheid als er onderscheid wordt gemaakt in seksuele voorkeur."

SP'er Peter Kwint: "Dit soort onzin moet afgelopen zijn."

Grondrechtelijke vrijheden botsen
Hier botsen twee grondrechten. Enerzijds is er de vrijheid van onderwijs, maar anderzijds is iedereen voor de wet gelijk, ongeacht godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, of geslacht.

"Wie hier ook op mijn plek zou zitten, redeneert vanuit de Grondwet. Dat is de wet waarmee we te maken hebben", aldus Slob.

Dat scholen dit soort verklaringen gebruiken, is niet nieuw. Datajournalistenplatform Pointer zocht begin dit jaar uit dat van de 170 reformatorische scholen in het basis- of voortgezet onderwijs, 137 scholen een verklaring vragen om hun standpunten te onderschrijven. Van die 137 scholen staan er 34 afwijzend tegenover homoseksualiteit.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling