Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

WhatsApp en je privacy: zo zit dat

Grote kans dat ook jij het dagelijks gebruikt: WhatsApp. Dé ideale app om makkelijk en snel te chatten en foto’s te delen met familie en vrienden. Maar hoe zit het met WhatsApp en je privacy? In dit blog lees je er alles over en ontdek je handige privacy-instellingen voor WhatsApp.

In Nederland gebruiken 12,1 miljoen mensen WhatsApp, waarvan 9,3 miljoen zelfs dagelijks. Dit blijkt uit het Nationale Social Media Onderzoek van Newcom uit januari 2020. Ze gebruiken de app om lief en leed te delen, om elkaar foto’s en video’s te sturen én om elkaar te videobellen.

WhatsApp: sinds een paar jaar van Facebook
whatsapp facebookVoor veel mensen is WhatsApp al jaren onmisbaar. Het is dé app waarmee je makkelijk contact houdt met anderen. Sinds 2014 is WhatsApp van Facebook, dat maar liefst 19 miljard dollar betaalde voor de app.

De vrees van veel mensen was dat WhatsApp zou opgaan in Facebook en dat je een Facebook-account nodig had om de app te gebruiken. Dat gebeurde niet, al bevestigt WhatsApp op zijn pagina over Facebook wel welke gegevens Facebook-bedrijven onderling uitwisselen. Met WhatsApp zijn dat de volgende gegevens:

het ID van je apparaat;
de versie van je besturingssysteem;
de landcode van je telefoonnummer;
een aantal gebruiksgegevens, zoals wanneer je WhatsApp voor het laatst gebruikte en de datum waarop je jouw account registreert.
Deze gegevens geeft WhatsApp door aan Facebook. De app vertelt niet of de doorgegeven data gekoppeld wordt aan je Facebook-account. Facebook-bedrijven gebruiken de doorgegeven informatie volgens WhatsApp voor twee hoofddoelen:

Om de zakelijke activiteiten van WhatsApp te verbeteren en ontwikkelen.
Om WhatsApp en andere Facebook-diensten beter te beveiligen.
Zelf zegt WhatsApp het volgende over Facebook: “Op dit moment gebruikt Facebook je WhatsApp-accountgegevens niet om je ervaring op Facebook-producten te verbeteren of om je een relevantere advertentie-ervaring op Facebook te bieden.”

Zo zit het met je privacy in WhatsApp
whatsapp privacyWaarschijnlijk vind je het fijn om meer te weten over hoe WhatsApp en Facebook met jouw persoonlijke gegevens omgaan. Want daar zit je gespreksgeschiedenis na al die jaren aan gebruik mogelijk vol mee.

Een groot voordeel van WhatsApp is dat gesprekken automatisch versleuteld zijn via end-to-end encryptie. Dit betekent dat de app het bericht versleuteld verstuurt en dat alleen de rechtmatige ontvanger dit berichtje kan ontcijferen om de inhoud te lezen. De rechtmatige ontvanger is altijd het apparaat waarnaar jij een WhatsApp-berichtje stuurt. Facebook kijkt dus niet over je schouder mee met de gesprekken die je voert.

WhatsApp privacy-instellingen: dit zijn ze
Je WhatsApp-gesprekken worden dus altijd versleuteld verstuurd, net als de bestanden die je uitwisselt. Daarmee is je WhatsApp-privacy in de basis al goed geregeld. Toch zijn er een aantal WhatsApp privacy-instellingen waarmee jij je persoonlijke informatie extra goed beveiligt.

Persoonlijke informatie afschermen
whatsapp privacy persoonlijke informatie afschermenJouw persoonlijke informatie is op WhatsApp standaard te zien voor mensen die jouw telefoonnummer hebben. Dit kunnen dus ook mensen zijn van wie jij niet weet dat zij je telefoonnummer hebben. Pas jij jouw privacy-instellingen op WhatsApp niet aan? Dan ziet iedereen met jouw telefoonnummer je profielfoto, wanneer je de app voor het laatst had geopend en je status.

Goed nieuws: in het instellingenmenu van WhatsApp scherm je dit gemakkelijk af. Zo doe je dat:

Open WhatsApp.
Druk op ‘Instellingen’.
Druk op ‘Account’.
Druk op ‘Privacy’.
Je kunt hier nu een aantal persoonlijke gegevens afschermen:
Laatst gezien
Profielfoto
Info
Groepen
Status
Je kunt hiervoor de volgende voorkeuren instellen:
Iedereen mag het zien.
Je contacten mogen het zien. Dit zijn de telefoonnummers die in de contacten-app van je telefoon staan opgeslagen.
Je contacten behalve door jou geselecteerde contacten.
Leesbewijzen uitschakelen
whatsapp privacy leesbewijzen blauwe vinkjes uitzettenKen je de blauwe vinkjes in WhatsApp? Dit zijn leesbewijzen. Hiermee zie je dat iemand jouw bericht heeft gelezen. Omgekeerd kunnen anderen dit ook van jou zien. Wil je dat niet? Je kunt leesbewijzen uitzetten. Daarmee heb je geen blauwe vinkjes meer. Anderen zien dan niet meer of je een bericht hebt gelezen. Jij kunt de functie dan zelf ook niet meer gebruiken. Wel zo eerlijk!

Zo zet je leesbewijzen uit in WhatsApp:

Open WhatsApp.
Druk op ‘Instellingen’.
Druk op ‘Account’.
Druk op ‘Privacy’.
Schuif de slider naast ‘Leesbewijzen’ naar links.
WhatsApp beveiligen met vingerafdrukvergrendeling
whatsapp privacy whatsapp afschermen vingerafdrukJe WhatsApp-gesprekken zijn alleen voor jouw ogen bedoeld. Ook als iemand anders je telefoon heeft om erin rond te neuzen. Daarom is het slim je WhatsApp-privacy extra te beveiligen door een vergrendeling in te stellen voor de app. Op die manier kan de app bijvoorbeeld alleen worden geopend na een succesvolle scan van je vingerafdruk.

Zo stel je vingerafdrukvergrendeling in voor WhatsApp:

Open WhatsApp.
Druk op ‘Instellingen’.
Druk op ‘Account’.
Druk op ‘Privacy’.
Druk op ‘Schermvergrendeling’ (iOS) of ‘Vingerafdrukvergrendeling’ (Android).
Voor iOS: schuif de slider naast ‘Vraag om Touch ID’ naar rechts en selecteer ‘Onmiddellijk’.
Voor Android: schakel ‘Ontgrendelen met vingerafdruk in’ en bevestig dit door je vinger op de vingerafdruksensor te houden. Je kunt net als met iOS zelf bepalen wanneer je WhatsApp moet ontgrendelen met een vingerafdruk.
Tweestapsverificatie inschakelen voor WhatsApp
whatsapp tweestapsverificatie instellenEen andere, belangrijke instelling om je WhatsApp-privacy beter op orde te hebben? Het inschakelen van tweestapsverificatie! Hiermee voorkom je dat mensen jouw WhatsApp-account kapen. Dit doen ze door op een andere telefoon bij het opstarten van WhatsApp jouw nummer in te voeren.

In principe is er dan nog geen man overboord, want jij ontvangt dan het sms’je met de verificatiecode. Ben je echter slachtoffer geworden van simswapping? Dan heeft een internetcrimineel je provider wijsgemaakt dat hij de eigenaar is van jouw telefoonnummer. Zo krijgt hij jouw telefoonnummer in handen en ontvangt hij wél de verificatiecode die WhatsApp toestuurt om een account te activeren.

Tweestapsverificatie voorkomt dat de internetcrimineel toegang krijgt tot je WhatsApp-account. Dit is een tweede beveiligingslaag. Nadat je de per sms toegestuurde code invoert, moet je een tweede zescijferige code invoeren. Die heb je vooraf bepaald. Zolang anderen deze code niet weten, kunnen ze jouw WhatsApp-account ook niet kapen. Je hebt dit beveiligingsvoordeel alleen als je vooraf tweestapsverificatie voor WhatsApp instelt. Zo doe je dat:

Open WhatsApp.
Druk op ‘Instellingen’.
Druk op ‘Account’.
Druk op ‘Beveiliging’.
Druk op ‘Verificatie in twee stappen’.
Druk op ‘Schakel in’.
Bepaal nu een zescijferige code en voer deze twee keer in.
Je kunt eventueel een e-mailadres invoeren als back-up, mocht je jouw verificatiecode vergeten. Let wel: door dit te doen hebben hackers misschien een kans om alsnog je WhatsApp-account te kapen. Als ze toegang hebben tot je mailaccount kunnen ze via deze manier de zescijferige code opnieuw instellen.
Je kunt nu het e-mailadres intoetsen of kiezen voor ‘Overslaan’.
Alles uit WhatsApp halen
Met de bovenstaande instellingen zet je jouw privacy op WhatsApp meer naar je hand. Qua beveiliging zit het sowieso goed, dankzij end-to-end versleuteling. Wil je nóg meer uit de populaire chat-app halen? Deze WhatsApp-trucjes helpen je daarbij. Onder andere om data te besparen voor je Sim Only abonnement. Succes!

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling