Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

RTL-journalist brak digitaal in bij geheim defensieoverleg EU

Een journalist van RTL Nieuws wist in te breken bij een geheim online overleg van Europese ministers van Defensie, meldt het nieuwsmedium op de eigen site.

De vergadering werd na het binnendringen stopgezet, omdat niet langer kon worden verzekerd dat de inhoud ervan als vertrouwelijk werd behandeld.

Op het Twitter-account van defensieminister Ank Bijleveld werd een foto geplaatst, waarop de eerste vijf getallen van een zescijferige code te lezen waren. Dit bleek deel van een pincode voor het overleg te zijn.

Door die vijf cijfers in te voeren en het zesde getal te raden, kon de journalist inloggen bij het topoverleg. Dat deed hij in eerste instantie zonder webcam, zodat hij niet kon worden geïdentificeerd.

'Ik ben een journalist uit Nederland'
Toen de webcam werd geactiveerd, werd gevraagd of de journalist wist dat hij een geheim overleg bijwoonde. Hij antwoordde met "Ik ben een journalist uit Nederland", waarna hij de vergadering verliet.

De digitale bijeenkomst was alleen met de pincode beveiligd. Het was na invoering hiervan direct mogelijk mee te luisteren met het gesprek.

Volgens een woordvoerder had de foto met de pincode nooit getweet mogen worden. De afbeelding is inmiddels verwijderd.

Copyright © 2020 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling