Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Airbnb gaat naar de beurs: investeren? Houd hier rekening mee

Je kunt vanaf vandaag aandelen kopen van Airbnb op de Amerikaanse beurs (Nasdaq). Veel investeerders hebben lang uitgekeken naar deze beursgang, terwijl andere sceptisch zijn. Mocht je willen investeren, dan is het goed om rekening te houden met bepaalde zaken.

Het woningverhuurplatform werd in 2008 opgericht en heette destijds Airbed and Breakfast. De naam werd later veranderd in Airbnb. Twaalf jaar later is de site uitgegroeid tot een platform met meer dan 5,5 miljoen huizenbezitters wereldwijd. Airbnb staat inmiddels symbool voor de deeleconomie.

Hoe kun je investeren in Airbnb?
Beleggers kunnen vanaf vandaag aandelen kopen in het bedrijf. Dit kan via een broker (een online beleggingsplatform) of je kunt je geld laten beleggen door een vermogensbeheerder. Het 'ticker symbol' oftewel de unieke code waarmee het aandeel wordt aangeduid is ABNB. De prijs voor het nieuwe aandeel (ipo) zou volgens de Amerikaanse media aanvankelijk tussen de 56 en 60 dollar liggen, wat neerkomt op een waarde van 40 miljard dollar. Volgens The Wall Street Journal zou een aandeel 68 dollar kosten. De uiteindelijke ipo was 146 dollar.

Verdienen in een markt die stilligt?
RTL nieuws schrijft dat Airbnb per saldo al sinds de oprichting verlieslatend is. 'En het bedrijf werd dit jaar, net zoals de rest van de reiswereld, hard geraakt door de pandemie. Mensen mochten door lockdowns niet reizen, dus werden er ook geen overnachtingen geboekt via Airbnb.'

Het nieuwsprogramma voegt hieraan toe dat het bedrijf extra geld aantrok en sneed in de kosten. 'Deze zomer was er wat lucht omdat de beperkende maatregelen voor reizen wat werden versoepeld. Daardoor was er in het derde kwartaal wat winst. Maar bij lange na niet genoeg om zwarte cijfers te schrijven in 2020. Het bedrijf rekent er zelf op dat de bedrijfsresultaten voorlopig niet substantieel verbeteren.'

NRC Handelsblad meldt het volgende hierover: 'Airbnb, dat vanaf de beginjaren verlies maakte, boekte afgelopen kwartaal plots 219 miljoen dollar winst. En door versoepelde lockdowns ziet het ook weer een voorzichtige stijging in de boekingen. Met een vaccin in aantocht lijken beleggers erop te vertrouwen dat de inkomsten op normaal niveau terugkeren zodra iedereen weer kan gaan reizen.'

Risicofactoren
Je dient als potentiële belegger dus rekening te houden met de bedrijfsresultaten en ook met het feit dat de coronacrisis nog niet voorbij is. De huidige financiële staat waarin het bedrijf verkeert kan dus (nog even) aanhouden.

Ook is goed om alle verdere ontwikkelingen rondom het bedrijf in de gaten te houden. Zo strijdt Airbnb al jaren tegen lokale overheden die het gebruik in de steden maar al te graag willen inperken wegens huisjesmelkers. Ook weigerde het bedrijf in (de eerste instantie) toeristenbelasting te heffen. Daarnaast wordt de ingevoerde meldplicht voor de verhuur van woningen aan toeristen nog altijd niet consequent nageleefd. De strijd met diverse hoofdsteden over de hele wereld is nog lang niet gestreden. Zoals Airbnb zelf in zijn prospectus omschrijft: 'Als wetten verhuurders beperken of ontmoedigen om hun eigendommen te delen, zou dit een wezenlijk nadelig effect kunnen hebben op ons bedrijf.'

Massaclaim dubbele servicekosten
Naast dit onbedoelde neveneffect heeft het bedrijf onlangs ook een massaclaim van 760 miljoen euro gekregen. Duizenden mensen eisen namelijk hun geld terug omdat het bedrijf jaren dubbele servicekosten heeft geïnd. In de Radar-uitzending van 30 november 2020 maakte we onlangs bekend dat verhuurders met meer dan één kamer op Airbnb de servicekosten van 15 procent vanaf 7 december 2020 zelf betalen. Je betaalt als huurder dus geen servicekosten meer.

Algemeen advies beleggen
In een eerder interview gaf econoom Erica Verdegaal het volgende advies, dat ook nu blijft gelden: 'Neem nooit idiote risico's. Zorg ervoor dat het huishouden altijd kan blijven doordraaien, ongeacht de economie. En zorg dat je niet belegt met geld dat je niet kunt missen.' Je kunt het volledige interview met tips en adviezen van Verdegaal over de aandelenmarkt hier lezen.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling