Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

EU sluit nieuwe deal met Pfizer, 75 miljoen extra vaccins in eerste helft 2021

De Europese Unie heeft een nieuwe deal gesloten met farmaceuten Pfizer en BioNTech over een levering van 300 miljoen vaccins, meldt EC-voorzitter Ursula von der Leyen vrijdag. Zo'n 75 miljoen doses van de nieuwe bestelling worden al in de eerste helft van dit jaar geleverd.

Aanvankelijk bestelde de EU 200 miljoen vaccindoses bij de farmaceuten, met een optie voor nog eens 100 miljoen doses. Die optie werd vlak voor de jaarwisseling gelicht. Von der Leyen hintte toentertijd al dat "meer deals" zouden volgen tussen de EU en farmaceuten.

In totaal krijgen EU-landen de beschikking over 600 miljoen doses van het Pfizer-vaccin, een verdubbeling van het oorspronkelijke aantal. Veel landen hebben het middel eind december al in gebruik genomen, nadat het Europees Medicijnagentschap (EMA) het vaccin goedkeurde. In Nederland werd woensdag de eerste prik gezet.

Volgens Von der Leyen is de veiligheid van het vaccin aangetoond, waardoor het verantwoord is om extra doses aan te kopen. Voor de eerste levering van 300 miljoen doses werd 4,65 miljard euro betaald, het is niet duidelijk of dezelfde prijs wordt betaald voor de nieuwe levering.

Eerder sloot de EU al overeenkomsten met AstraZeneca (300 miljoen doses), Sanofi-GSK (300 miljoen), Johnson & Johnson (200 miljoen) en Moderna (160 miljoen). Het vaccin van de laatstgenoemde farmaceut werd deze week goedgekeurd.

'Deel coronavaccins dat EU heeft besteld komt later dan verwacht'
Een deel van de door de EU bestelde coronavaccins komt later dan minister Hugo de Jonge maandag in zijn Kamerbrief schreef. De Jonge verwachtte toen acht miljoen doses in de eerste drie maanden van dit jaar te kunnen krijgen.

Uit een rondgang van de NOS langs farmaceuten blijkt dat ruim één miljoen doses later komt, dus pas na het eerste kwartaal. In de praktijk betekent dit vermoedelijk dat ruim een half miljoen Nederlanders later ingeënt zal worden dan de bewindsman meldde.

Volgens De Jonge kan het vaccinatieschema steeds worden aangepast als er nieuwe ontwikkelingen zijn rondom leveringen van coronavaccins. "De strategie is afhankelijk van veel factoren. Informatie die wij binnenkrijgen, kan op dagelijkse basis wisselen", aldus De Jonge. "Niettemin willen we in al die onduidelijkheid toch iets van houvast creëren over wanneer welke groep zich kan laten vaccineren, en in welke volgorde."

Ook omdat het schema onder voorbehoud is, heeft De Jonge de Kamer beloofd dat hij alle informatie steeds zal delen. De eerste update is dinsdag en daarna tweewekelijks.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling