Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Radar test: Melkopschuimers

Een gewoon kopje koffie, maar dan lekkerder. Dat willen steeds meer mensen. Met melkschuimers kun je bijvoorbeeld zo’n heerlijke cappuccino maken. Welk apparaat kun je het beste gebruiken? Radar test vijf elektrische melkschuimers en één handmatig melkkannetje.

Drie barista’s zoeken uit welk van de zes apparaten het mooiste en lekkerste schuim maakt. De deskundigen zijn: Rose van Asten van Cocoon Coffee, Moniek Smit van Coffee Consulting en Jeroen Veldkamp van CoffeeLab.

De barista’s testen het melkschuim op de volgende onderdelen:

* Kwaliteit

* Temperatuur

* Structuur

* Smaak

De machines worden ‘blind’ getest. Dat wil zeggen: de drie koffiekenners weten niet van welk apparaat de schuim komt. Het melkschuim is volgens de gebruiksaanwijzing getest.

De koffiekenners zijn op zoek naar mooi vloeibaar en lobbig schuim met hele kleine en fijne belletjes; zogenaamd microfoam. ‘Als die mooi egaal zijn, dan is de vloeistof mooi vast. Wanneer dat niet het geval is, hap je eigenlijk in een soort scheerschuim’, vertelt Rose.

Philips Senseo:
Dit apparaat doet er ruim 1,5 minuut over om van melk schuim te maken. Het eindresultaat ziet er goed uit. De smaak valt echter wat tegen: ‘Het schuim knettert in je mond. Net als een Bros van vroeger. Te luchtig,’ aldus Jeroen.

Proficook:
Deze melkopschuimer maakt erg veel lawaai. Het duurt bijna vijf minuten voordat het apparaat klaar is. Daarnaast wordt de melk slechts 55 graden. Dat is een graad of tien te koud. De smaak is daarentegen wel beter. ‘Deze hapt lekkerder weg dan de vorige en blijft romiger,’ zegt Rose.

Severin:
Volgens Jeroen is dit een ‘solide apparaat en hij zou hem wel op zijn aanrecht zetten’. Het duurt ongeveer 3 minuten om de melk op te warmen. Het schuim ziet er niet zo mooi uit en de koffiekenners zijn ook niet onder de indruk van de smaak. Een voordeel van deze melkopschuimer is dat je hem gewoon kan schoonmaken in je vaatwasser.

Krups:
Het duurste apparaat uit de test. De machine is klein en geruisloos en heeft na ruim 2 minuten schuim van 58 graden gemaakt. Dat schuim ziet er mooi uit en Johan krijgt meteen zin om de koffie te drinken. De smaak van de koffie bevalt hem goed.

Nespresso Aeroccino:
Deze geruisloze melkopschuimer is na ongeveer 90 seconden al klaar. Volgens Moniek blijft de melk te koud: slechts 50 graden. Qua uitstraling scoort dit apparaat gemiddeld, al is het schuim wel een beetje droog.

Handmatige melkkannetje:
In dit kannetje verwarm je de melk in de magnetron. Vervolgens laat je het schuimen via het bijbehorende zeefje. Het schuim ziet er uiteindelijk mooi uit en de smaak is volgens Rose prima. Volgens Jeroen kan het handmatige apparaat de concurrentie met de elektronische apparaten prima aan.

Positie

Naam

Prijs (in €)

Opmerking

Eindcijfer

1.

Krups

109,95

Duurste in de test, maar je krijgt wel waar voor je geld.

7,5

2.

Handmatige melkkannetje

12,95

Iets meer werk, maar geeft een prima resultaat.

7,2

3.

Nespresso Aeroccino

70,00

Geeft niet heel veel schuim, maar doet dat wel snel.

6,8

4.

Philips Senseo

69,99

Geeft weinig schuim, met een matige smaak.

6,5

5.

Proficook

79,95

Romig schuim. Deed er met vijf minuten (te) lang over.

6,5

6.

Severin

79,95

Droge schuim dat knettert door de te hete melk.

Copyright © 2019 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling