Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Kia licht nieuwe Plan S-strategie voor elektrische auto's toe

Kia Motors heeft vrijdag zijn nieuwe strategie voor de komende jaren uit de doeken gedaan. Zo heet het bedrijf voortaan simpelweg Kia en wil het tot aan 2027 ten minste zeven nieuwe volledig elektrische auto's op de markt brengen. De eerste daarvan moet nog dit kwartaal gepresenteerd worden.

Het nieuwe elektrische model van Kia, vorig jaar het op een na bestverkochte merk van Nederland, wordt een cross-over die op een nieuw ontwikkeld platform staat. De nieuwe generatie elektrische modellen kan sneller opgeladen worden dan nu gebruikelijk. Dankzij zogeheten 800 volttechnologie komt er in twintig minuten tot 350 kilometer aan rijbereik bij.

Een elektrische hatchback, SUV en ruimtewagen staan eveneens in de planning. Daarnaast wil Kia, dat bovendien een nieuw merklogo heeft, kleine elektrische bestelwagens voor bezorgdiensten ontwikkelen. In 2026 wil het Koreaanse concern een half miljoen elektrische voertuigen op jaarbasis produceren, met aandacht voor duurzame productiemethodes en recyclebare materialen.

Tot slot wil Kia zijn aandacht verleggen naar autodeelprogramma's en mobiliteitsdiensten. Hiervoor wordt samen met onder meer het Spaanse olie- en gasbedrijf Repsol de dienst WiBLE opgezet. Deze tak gaat in Madrid plug-inhybride Kia's inzetten als deelauto.

Copyright © 2021 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling