Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Rechter oordeelt dat Amazon hosting voor Parler niet hoeft te herstellen

Amazon hoeft de webhosting voor het socialemediaplatform Parler niet te herstellen, zo heeft een Amerikaanse rechter donderdag besloten.

Parler maakte eerder deze maand bekend Amazon voor de rechter te slepen wegens contractbreuk en machtsmisbruik, omdat de techgigant de webhosting had stopgezet. Amazon noemde die claim ongegrond.

Amazon haalde Parler naar eigen zeggen offline, omdat op het sociale medium werd opgeroepen tot geweld. De rol die het platform bij de bestorming van het Capitool speelde, gaf daarbij vermoedelijk de doorslag. Amazon had Parler al gewaarschuwd voor berichten die op de dienst werden verspreid, maar het sociale medium trad daar volgens Amazon niet adequaat tegen op.

Volgens de Amerikaanse districtsrechter uit Seattle is er geen bewijs dat Amazon zich schuldig heeft gemaakt aan contractbreuk of machtsmisbruik. Parler had daar niet voldoende argumenten voor.

De rechter stond ook stil bij de bestorming van het Capitool. "Die gebeurtenis herinneren ons er op een tragische manier aan dat opruiende berichten - sneller en gemakkelijker dan velen van ons hadden gehoopt - een wettelijk toegestaan protest kunnen veranderen in een gewelddadige opstand."

Amazon is blij met de uitspraak. "Dit ging niet over vrijheid van meningsuiting. Het ging over een klant die consequent onze voorwaarden schond", aldus een woordvoerder.

Parler was niet bereikbaar voor een reactie. De site, die zich profileert als een vrijhaven voor de vrijheid van meningsuiting en veel rechtse aanhangers van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump trekt, is sinds afgelopen weekend weer online. Vooralsnog is het platform niet te gebruiken.

Copyright © 2021 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling