Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Senaat begint afzettingsproces tegen Trump in tweede week van februari

De Democraat Chuck Schumer, leider van de grootste fractie in de Amerikaanse Senaat, heeft vrijdag gezegd dat het afzettingsproces tegen de inmiddels vertrokken president Donald Trump in de tweede week van februari begint. Volgens hem moet het goedkeuren van Joe Bidens kabinet nu prioriteit krijgen en het impeachmentproces zou dat kunnen vertragen.

Toch komt hij met het uitstel ook de Republikeinen tegemoet, die beargumenteerden dat de advocaten van Trump meer tijd moeten krijgen voor de verdediging. De leider van de Republikeinen in de Senaat, Mitch McConnell, had daar vrijdag toe verzocht.

Het Huis van Afgevaardigden stuurt maandag de officiële aanklachten tegen Trump naar de Senaat. Hoewel dat formeel de start van het impeachmentproces in de Senaat markeert, begint de echte politieke rechtszaak pas in de week van 8 februari.

Schumer zei vrijdag in de Senaat dat zowel de aanklagers als de verdediging van Trump na maandag twee weken de tijd krijgen. "Gedurende die periode zal de Senaat zich bezighouden met zaken voor het Amerikaanse volk, zoals het benoemen van kabinetsleden en het goedkeuren van het coronasteunpakket."

Een meerderheid van het Huis van Afgevaardigden besliste eerder deze maand dat Trump, vanwege zijn rol bij de bestorming van het Capitool op 6 januari door zijn aanhangers, onderwerp van een impeachment moet worden. Dat betekent dat een politieke rechtszaak in de Senaat volgt.

Trump is de eerste Amerikaanse president ooit tegen wie een tweede afzettingsproces zal worden gevoerd. Het proces tegen de inmiddels vertrokken president is niet alleen symbolisch, het kan er ook voor zorgen dat hij niet nog een keer een gooi naar het presidentschap kan doen.

Copyright © 2021 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling