Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Rutte: Geweld heeft niets te maken met strijden voor vrijheid

Demissionair premier Mark Rutte veroordeelt het geweld van afgelopen weekend, zo zegt hij maandag. In meerdere Nederlandse gemeenten ontstond onrust als reactie op de zaterdag ingevoerde avondklok.

Volgens Rutte ging het om "crimineel geweld" dat niets te maken heeft met strijden voor vrijheid. "Je vraagt je werkelijk af: wat bezielt deze mensen? De enige strijd die we moeten voeren, is het virus verslaan."

Relschoppers probeerden onder meer een ziekenhuis in Enschede aan te vallen. Ook in tien andere plaatsen, waaronder Den Haag, Eindhoven en Tilburg, was het onrustig.

Relschoppers staken zwaar vuurwerk af en bekogelden agenten met stenen. Zeker één agent raakte gewond doordat in Venlo een steen door de ruit van een politieauto werd gegooid.

Tientallen mensen zijn opgepakt. Er is veel schade bij onder meer winkels. Zo melden politiekorpsen dat ramen zijn ingegooid. In Eindhoven is een winkel geplunderd en is volgens ProRail op station Eindhoven Centraal voor tonnen aan schade aangericht.

"Onze stad van samen is verscheurd door relschoppers die niets met onze stad hebben", aldus de Eindhovense burgemeester John Jorritsma.

In Telegram-berichten wordt opgeroepen om maandag weer te gaan rellen. Rutte zegt hierover dat alle kennissen van deze mensen de verantwoordelijkheid hebben om de relschoppers aan te geven.

Copyright © 2021 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling