Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Jumbo-eigenaren halen nieuwe topvrouw HEMA bij concurrent Ahold Delhaize

De nieuwe eigenaren van HEMA schudden het management van de overgenomen winkelketen behoorlijk op. Zo krijgt het bedrijf met Saskia Egas Reparaz, die van drogisterijketen Etos overkomt, een nieuwe CEO en neemt financieel directeur Ton van Veen van supermarktketen Jumbo plaats in de raad van commissarissen. Dat hebben de eigenaren Parcom en Mississippi Ventures dinsdag bekendgemaakt. De partijen verwachten de overname volgende week af te ronden.

Toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft de overname inmiddels goedgekeurd. De goedkeuring van de Europese Commissie wordt binnen enkele dagen verwacht. Daardoor denken Parcom en Mississippi Ventures de transactie in de week van 1 februari te kunnen afronden. Mississippi Ventures is het investeringsvehikel van de familie Van Eerd, tevens eigenaar van supermarktketen Jumbo.

De nieuwe topvrouw Egas Reparaz werkt momenteel nog als CEO van Etos, dat een zusterbedrijf is van supermarktketen Albert Heijn, de grote concurrent van Jumbo. Egas Reparaz volgt HEMA-topman Tjeerd Jegen op.

Verder krijgt de raad van commissarissen (rvc) een nieuwe voorzitter. Het gaat om Pieter Haas, die eerder CEO van MediaMarktSaturn was. Ook financieel directeur Ton van Veen van Jumbo neemt zitting in de rvc.

"De komende tijd worden de plannen voor HEMA verder uitgewerkt. Het spreekt voor zich dat op dit moment alle aandacht er vooral op gericht zal zijn het bedrijf gezond door de coronacrisis te leiden", aldus de nieuwe eigenaren.

Dat Parcom en Mississippi Ventures HEMA zouden overnemen, was al enige tijd bekend. De partijen kopen de winkelketen van obligatiehouders, die de keten medio 2020 in handen kregen toen de vorige eigenaar Marcel Boekhoorn het veld moest ruimen.

Copyright © 2021 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling