Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

'Hoogstens een derde beloofde aantal vaccins AstraZeneca'

Nederland verwacht in de tweede week van februari een eerste, kleine levering vaccins van AstraZeneca. Dat meldt zorgminister Hugo de Jonge. Het totale aantal doses dat dit kwartaal binnenkomt, ligt 'ergens tussen de miljoen en anderhalf miljoen'. Oorspronkelijk was gerekend op ruim 4,5 miljoen doses van het AstraZeneca-vaccin.

De Brits-Zweedse farmaceut zegt met productieproblemen te kampen en daardoor veel minder te kunnen leveren, ook aan de andere EU-landen. 'Heel erg teleurstellend', zegt De Jonge. Eerder werd bekendgemaakt dat het aantal vaccins lager zou liggen dan was afgesproken, maar hoe sterk die levering zou tegenvallen wordt nu dus bekend.

Goedgekeurd door EMA en EU
Intussen hebben het Europese geneesmiddelenbureau EMA en in navolging de Europese Commissie het vaccin wel goedgekeurd, en dat is 'eindelijk weer eens goed nieuws over vaccins', zet De Jonge. 'Belangrijk dat we weer een nieuw vaccin in het totale assortiment hebben. Groot probleem blijft natuurlijk met hoeveel het dan binnenkomt.' De Gezondheidsraad moet nu ook nog bepalen voor welke doelgroepen het vaccin van AstraZeneca het meest geschikt is.

Vaccin Janssen: lagere effectiviteit
Over het deels in Nederland ontwikkelde vaccin van Janssen is De Jonge positief gestemd. De effectiviteit tegen het coronavirus blijkt met 66 procent veel lager dan bij de vaccins van bijvoorbeeld Pfizer en Moderna. 'Maar dat is op zich een prima score. Een gemiddeld griepvaccin haalt dat niet.'

Meer soorten vaccins op til

De Jonge verwacht dat Janssen snel toelating tot de Europese markt zal aanvragen. Maar het vaccin zal niet voor april beschikbaar zijn. Nederland verwacht er in het tweede kwartaal in totaal 3 miljoen doses van te ontvangen. Omdat voor dit vaccin maar één prik nodig is, kunnen daar ook 3 miljoen mensen mee worden ingeënt.

Rutte krijgt 'buikpijn' van dreigende vaccintekort
Premier Mark Rutte vreest dat er in Europa straks niet meer genoeg vaccins beschikbaar zijn. De grootste dreiging voor Nederland is volgens de demissionair premier niet de bekritiseerde strategie van het kabinet zelf, maar een dreigend Europees tekort. 'Daar heb ik echt buikpijn van', zei Rutte vrijdag na de ministerraad.

Ook Moderna levert beloofde aantal vaccins niet

'Je krijgt nu in sommige landen al dat ze zeggen: we stoppen nu met vaccineren, want het is op', zegt Rutte. Wel geeft hij ook toe dat Nederland 'te laat' is begonnen met prikken. Doordat het kabinet laat begon, voorzichtiger omging met de voorraad en de verspilling te ruim incalculeerde, bungelt Nederland nu onderaan de Europese priklijstjes. 'Dat voorraadbeheer is volgens mij nu op orde', zegt de premier.

Maakt Nederland inhaalbeweging?
Nu wordt slechts de helft van de vaccins bewaard voor de tweede prik. Als Pfizer/BioNTech 'stabiel levert' kan die 50 procent misschien ook nog omlaag. Daardoor verwacht het kabinet de komende twee weken een inhaalslag te maken. Maar ook als Nederland 'het been bijtrekt', zal slechts 2 procent van de bevolking zijn ingeënt. Rutte maakt zich juist grotere zorgen over de voorraad voor de overige 98 procent.

Coronaminister Hugo de Jonge zei ook al dat de aanvoer van vaccins de grootste dreiging vormt voor de prikplannen van het kabinet. De Jonge kreeg deze week weer flinke kritiek op het vaccinatiebeleid, maar Rutte ziet geen reden de prikverantwoordelijkheid weg te halen bij de zorgminister.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling