Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Smartphone opladen zónder stopcontact: tips & tricks!

Het is je vast weleens overkomen: je bent niet in de buurt van een stopcontact en de batterij van je telefoon is bijna leeg. En jij moet dringend nog even bellen. Of je zit midden in een navigatiesessie met Google Maps. Of je wilt gewoon even een uurtje lekker Netflixen in de trein. Hoe kun je nu je smartphone opladen?

Powerrr!

Wat jij nodig hebt is een powerbank. Dat is een klein, draagbaar apparaatje met een accu erin dat je makkelijk in je tas of broekzak stopt. Powerbanks hebben een usb-aansluiting waardoor je ze voor alle smartphones kunt gebruiken. Het is misschien een open deur, maar zorg er wel voor dat je van huis gaat met een volle powerbank (van tevoren thuis opladen aan het stopcontact, dat dan weer wel).

Smartphone opladen met zonne-energie

Nou zijn er momenten denkbaar dat je een paar dagen geen stopcontact van dichtbij ziet. Die trektocht door de bergen bijvoorbeeld, of dat muziekfestival. Aan een gewone powerbank heb je dan niets meer als-ie eenmaal leeg is. Voor dat geval zijn er powerbanks op zonne-energie. Superhandig en goed voor het milieu! Hou er wel rekening mee dat deze powerbanks doorgaans volle zon nodig hebben om op te laden. Even goed uitkienen dus.

Hoe vaak opladen?

Uitrekenen hoe vaak je je smartphone kunt opladen met een powerbank is simpel. Je deelt de capaciteit van de powerbank door de accucapaciteit van je telefoon. Beide worden uitgedrukt in milliampère per uur (mAh). De capaciteit van een smartphone-accu ligt meestal tussen de 2.000 en 3.000 mAh. Stel je hebt een powerbank van 10.000 mAh en een telefoon van 3.000 mAh, dan kun je die laatste dus dik drie keer helemaal opladen.

Kost dat dan?

Powerbanks kunnen flink variëren in capaciteit. Grofweg ligt die tussen 2.500 en 20.000 mAh. Daarbij geldt doorgaans hoe meer capaciteit, hoe hoger de aanschafprijs. Simpele powerbanks zijn er al vanaf een euro of 5. Voor de echte zware jongens zit je al snel op 70 euro of meer.

Smartphone opladen in de auto

Als je onderweg bent in de auto, is er eigenlijk geen vuiltje aan de lucht. Het enige wat je dan nodig hebt is een autolader die in de aanstekeraansluiting past. Let er wel op dat je een lader gebruikt die past bij het apparaat dat je wilt opladen: voor een smartphone heb je meestal een 1 ampère-lader nodig.

Tablets en laptops in de auto

Ook laptops en tablets kun je opladen in de auto. Een tablet-oplader ziet er hetzelfde uit als een smartphone oplader, maar levert meer stroom (ca. 2 ampère). Je tablet opladen met een telefoonlader kan trouwens wel, maar gaat een stuk langzamer. Om een laptop in de auto op te laden, heb je een speciale laptop-lader nodig die voorzien is van een andere stekker (geen usb-aansluiting).

Oude powerbank inleveren

Hoe robuust ze vaak ook zijn, er komt een moment dat je powerbank het voor gezien houdt. En dan? Uiteindelijk bevatten powerbanks oplaadbare batterijen. En die moet je op een verantwoorde manier inleveren. Zo voorkom je dat er schadelijke stoffen in het milieu terechtkomen en zorg je ervoor dat nuttige grondstoffen opnieuw gebruikt kunnen worden.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling