Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Euronext krijgt fiat van Brussel voor overname Italiaanse beursuitbater

Euronext, de uitbater van de Amsterdamse effectenbeurs, heeft toestemming gekregen van de Europese Commissie voor de overname van de Italiaanse beursuitbater Borsa Italiana. Onder meer de aandeelhouders van beide partijen gingen al akkoord.

Diverse andere toezichthouders moeten hun goedkeuring nog verlenen aan de transactie. Euronext verwacht de overname in de eerste helft van dit jaar af te kunnen ronden.

Euronext is, naast de beurs in Amsterdam, uitbater van beurzen in onder meer Parijs, Brussel, Lissabon en Oslo. Door de overname van Borsa Italiana groeit Euronext uit tot het grootste beursbedrijf van Europa.

De uitbater sloot begin oktober een overeenkomst met de Britse beursexploitant London Stock Exchange Group voor de overname van het Italiaanse bedrijfsonderdeel. De Britten ontvangen er 4,3 miljard euro voor.

Euronext profiteerde het afgelopen jaar van de extra drukte op de financiële markten door de coronacrisis. Ook verstevigde het bedrijf zijn marktpositie, geholpen door eerdere overnames.

Copyright © 2021 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling