Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Nederlandse vrouwen willen Bayer aanklagen voor schade door sterilisatie Essure

Ongeveer 1700 Nederlandse vrouwen zijn van plan farmaceut Bayer aan te klagen voor schade door hun sterilisatieproject Essure. Stichting Essure Claims start een juridische procedure namens deze groep. Dat meldt het AVROTROS-programma EenVandaag. Een van deze vrouwen is Petra Prinssen. ‘Ik voel me een proefkonijn.’

In 2003 bracht Essure een sterilisatiemethode op de markt bedoeld voor vrouwen. Door twee metalen veertjes in de eileiders te plaatsen worden deze afgesloten. Zwangerschap is dan niet meer mogelijk. Het zou een relatief simpele procedure zijn zonder operatie. Je hoeft niet onder narcose en de belofte is dat je er snel weer bovenop komt.

Werkelijkheid is pijnlijker dan verwacht
Helaas blijkt de realiteit voor veel vrouwen niet zo rooskleurig. Ook Petra heeft zeer negatieve ervaringen met de behandeling. 'Het plaatsen deed veel pijn en het lukte niet om de veertjes in een keer te plaatsen.' Na de behandeling in april 2012 voelde ze de veranderingen in haar lijf. Haar menstruatie werd zeer hevig en ze kreeg nog andere klachten.

Ze is niet de enige: meerdere vrouwen ondervinden problemen met de Essure. De meest voorkomende klachten zijn chronische vermoeidheid, gewrichtspijn, buikpijn, menstruatiestoornissen en een zogenaamd 'wattenhoofd'. Er is in Nederland bij 30.000 vrouwen een Essure geplaatst waarvan er zo'n 3000 zijn verwijderd.

Aandacht voor Essure bij Radar
Radar stelde al in 2016 vast dat de Essure grote problemen veroorzaakt. Gynaecologen hebben een opleiding nodig om de veertjes te verwijderen. Als dit niet goed gebeurt kunnen ze knappen, met desastreuze gevolgen.

Stilte van Bayer leidt tot massaclaim
Bayer gaf geen gehoor meer nadat er klachten over de Essure binnen stroomden. In de VS stonden de 'E-sisters' een vereniging vrouwen al in 2015 op straat te demonstreren. Ook in Nederland werd in dat jaar de Facebook groep Essure Problemen Nederland opgericht, een groep die inmiddels bijna vierduizend leden telt.

Om Bayer aansprakelijk te stellen werd Stichting Essure Claims opgericht. Deze stichting dient een massaclaim in, waarbij al 1700 vrouwen zich aangesloten hebben.

'Geen veilig product'
'Het is geen veilig product', stelt Antoinette Collignon, voorzitter van de stichting. 'Vrouwen hebben schade geleden. Er moesten operaties plaatsvinden om eileiders, baarmoeders en eierstokken te verwijderen. Vaak waren meerdere operaties nodig.' De stichting verwijt Bayer dat ze een onveilig product op de markt hebben gebracht dat zo veel schade heeft toegebracht aan vrouwen.

Daarnaast doen grote zorgverzekeraars zoals CZ en VGZ mee aan de massaclaim. 'Het is ongelofelijk fijn dat ze meedoen en dat we samen kunnen optrekken', vindt Collignon. 'Zorgverzekeraars vinden het ook een onveilig product en samen staan we sterk tegen zo'n machtige fabrikant als Bayer.'

Reactie van Bayer
Bayer claimt dat Essure in 2017 van de markt gehaald werd vanwege een teruglopende verkoop. In een schriftelijke reactie zegt de fabrikant bekend te zijn met Stichting Essure claims. Bayer heeft een brief ontvangen en staat open voor communicatie.'Namens de stichting is op dit moment geen formele juridische procedure aangespannen. Er zijn in Nederland ook geen schikkingsonderhandelingen gaande op dit moment.'

Afgelopen najaar schikte de farmaceut al voor 1,3 miljard euro naar aanleiding van een massaclaim met 39.000 vrouwen in Amerika.

Bayer zegt achter de veiligheid en werkzaamheid van Essure te staan en stelt dat deze ondersteund wordt door data uit wetenschappelijke studies. Zo stellen zij dat de veiligheid van Essure vergelijkbaar is met het operatief sluiten van de eileiders (eileiders ligatie) en dat de baarmoeder van Essure-gebruikers minder vaak verwijderd moet worden dan bij vrouwen die kozen voor een eileider ligatie.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling