Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Rabobank: 'Huizen dit jaar waarschijnlijk 8 procent duurder'

De huizenprijzen stijgen dit jaar en volgend jaar waarschijnlijk veel harder dan eerder gedacht. Althans dat denken economen van Rabobank. Zij hebben hun prognoses naar eigen zeggen fors naar boven bijgesteld, omdat de economische vooruitzichten voor Nederland zijn verbeterd. Daarbij kampt Nederland met een groot huizentekort, terwijl de hypotheekrente erg laag is.

De kenners van de bank verwachten dat huizen dit jaar 8 procent duurder worden. Voor 2022 voorzien zij vervolgens een huizenprijsstijging van gemiddeld 4 procent. Eind vorig jaar hield Rabobank het nog op een gemiddelde huizenprijsgroei van respectievelijk 5,5 procent en 2,5 procent.

Krapte op woningmarkt en minder werkeloosheid
Woningmarkteconoom Carola de Groot verwijst in een verklaring onder meer naar het beeld voor de arbeidsmarkt, dat van invloed is op de ontwikkelingen op de woningmarkt. 'Vooral de werkloosheid loopt naar verwachting minder op dan eerder voorzien. Daarnaast speelt de aanhoudende krapte op de woningmarkt een rol in de opwaartse prijsontwikkeling. Bovendien zijn de financieringsmogelijkheden van potentiële huizenkopers momenteel erg gunstig.'

Wat ook meespeelt is dat de huizenprijzen in januari flink zijn gestegen. Ook het aantal verkochte huizen nam in januari een vlucht. 'Dit heeft vermoedelijk te maken met het schrappen van de overdrachtsbelasting voor huizenkopers jonger dan 35 jaar per 1 januari 2021', zegt De Groot. 'Jongvolwassenen die in de tweede helft van 2020 het koopcontract ondertekenden, hebben waarschijnlijk de overdracht massaal over de jaarwisseling heen getild om op die manier de overdrachtsbelasting te omzeilen.'
De huizenprijzen in Nederland zitten al een tijdje fors in de lift. Kopers bieden flink tegen elkaar op en starters hebben grote moeite om nog een huis te bemachtigen. Deskundigen waarschuwen al langer dat er veel meer huizen bijgebouwd moeten worden om het woningtekort aan te pakken.

Aantal verkochte huizen zal nog inzakken
Het aantal verkochte huizen zakt komende tijd naar verwachting wel wat in, voorspelt De Groot. 'Vorig jaar wisselden nog 236.000 huizen van eigenaar en voor dit jaar verwachten we zo'n 220.000 verkopen gevolgd door 210.000 in 2022. Dit lagere aantal verkopen komt niet zozeer door een verminderde vraag naar koophuizen, maar simpelweg door een gebrek aan beschikbare huizen doordat er te weinig wordt gebouwd.'

ING voorspelt juist lichte daling in huizenprijzen
Niet alle deskundigen denken hetzelfde over hoe de woningmarkt zich komende tijd zal ontwikkelen. Economen van ING zeiden vorige maand nog dat de huizenprijzen toch echt een keer licht zullen dalen. Volgens de voorspellingen van ING vlakt de stijging van de prijzen in de eerste helft van dit jaar waarschijnlijk af. Hierna zou een 'milde daling' volgen die tot begin 2022 voortduurt. Op het laagste punt zouden de huizenprijzen gemiddeld zo'n 2,5 procent lager liggen dan de prijspiek van dit jaar. Maar ook bij ING gaat men ervan uit dat de huizenprijzen op jaarbasis wel duidelijk boven het gemiddelde van 2020 zullen uitkomen.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling